Την δημιουργία ενός Facebook Smartphone φαίνεται να επιδιώκει ο Mark Zuckerberg. Σύμφωνα με την New York Times το Facebook έχει ήδη προσλάβει πρώην υπαλλήλους της Apple, που εργάζονταν στο iPhone και στο iPad,  για να σχεδιάσουν το Facebook Smartphone.

Γιατί όμως το Facebook να κοιτάει προς αυτή την αγορά; Η εταιρία μόλις μπήκε στο χρηματιστήριο, οπότε είναι φυσιολογικό να κοιτάξει σε επενδύσεις που έχει ήδη δείγματα. Αποτελεί γεγονός ότι όλο και περισσότεροι χρήστες κάνουν χρήση του κινητού τους για να χρησιμοποιήσουν τη δημοφιλή σελίδα. Σίγουρα θα έχει κάποιο κοινό αλλά δύσκολα θα ανταγωνιστεί τα μεγαθήρια του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας. Μην ξεχνάμε μάλιστα ότι αυτή θα είναι η τρίτη προσπάθεια για κάτι τέτοιο από την δημοφιλή σελίδα. Με την πρώτη προσπάθεια το 2010 να μην πραγματοποιείται ποτέ, και την δεύτερη με την συνεργασία του Facebook με την HTC και το κινητό Buffy, το όποιο δεν πήγε και τόσο καλά.

Πραγματικά το βλέπω λίγο δύσκολο να πετυχαίνει κάτι το Facebook σε αυτή την αγορά. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η Apple και η Google αυτή τη στιγμή προσφέρουν πολύ καλές πλατφόρμες, που δεν περιορίζονται στην χρήση του Facebook και φυσικά η Google έχει και συσκευές σε τιμές για όλα τα γούστα.

Ο χρόνος θα δείξει λοιπόν αν και τα σημάδια του παρελθόντος δεν είναι και τόσο θετικά.

 

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.