Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Gogle Maps ξεκινούσε να δοκιμάζει ένα ριζικό ανασχεδιασμό του Android app. Στη συνέχεια είχε εξαφανιστεί από πλήθος συσκευών, ωστόσο πλέον επιστρέφει με σαφείς βελτιώσεις.

Κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του νέου design είναι ότι εγκαταλείπει πλήθος fullscreen UIs και τα αντικαθιστά με φύλλα που διατηρούν το background. Βοηθούν σημαντικά την πλοήγηση εντός της εφαρμογής, ενώ η επίδραση από τα Apple Maps είναι ορατή, δίνοντας έμφαση στο map layer. Μπορείς να τα κλείσεις πατώντας το σχετικό πλήκτρο που εμφανίζεται στη πάνω δεξιά γωνία, ενώ αυτές οι γωνίες είναι πλέον και σημαντικά πιο κυκλικές.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη αλλαγή όσον αφορά το design είναι όταν ψάχνεις προορισμούς για να σε κατευθύνει. Στη κορυφή βλέπεις πλέον απλά πεδία τα οποία αφορούν την αφετηρία και τον προορισμό ενώ οι επιλογές οδήγησης, μέσων μεταφοράς, περπάτημα και ποδηλασία έχουν μετακινηθεί στο κάτω μέρος της εφαρμογής. Παράλληλα τα φύλλα δεν μαζεύονται το ένα πάνω στο άλλο.

Το εν λόγω design του Google Maps δεν έχει κάνει το επίσημο ντεμπούτο σε παγκόσμιο επίπεδο και μπορεί να βρίσκεται ακόμη υπό δοκιμή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.