Φαίνεται ότι οι νεότερης γενιάς κονσόλες έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής, συγκριτικά με τους προκατόχους τους. Από τη μία έχουμε τη Microsoft που ανακοίνωσε ότι ήδη ετοιμάζει το επόμενο Xbox που θα σηματοδοτήσει το μεγαλύτερο τεχνολογικό άλμα σε επίπεδο hardware και επιδόσεων από γενιά σε γενιά. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα αποκαλύψει περισσότερα τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2024, ενώ δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τις κονσόλες, ποτέ.

Από την άλλη, η Sony ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τρίτου οικονομικού τριμήνου προκαλώντας δυσαρέσκεια στους λάτρεις του PlayStation οικοσυστήματος. Σε πρώτη φάση, η εταιρεία είπε ότι δεν πρόκειται να βγάλει κανέναν νεότερο τίτλο σε μεγάλο αποκλειστικό franchise του PlayStation μέχρι τους πρώτους μήνες του 2025. Έπειτα, λίγο πολύ ξεκαθάρισε ότι η αρχή του τέλους για το PlayStation 5 ξεκινά και δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει αυτό.

Όταν κυκλοφόρησε το PlayStation 5, τον Νοέμβριο του 2020, δεν μπορούσες να το βρεις πουθενά γιατί η Sony αντιμετώπιζε προβλήματα προμηθειών σε σημαντικά εξαρτήματα και δεν μπορούσε να παράγει αρκετές κονσόλες. Με υποσχέσεις και τα σχετικά φτάσαμε στο 2023, που τα πράγματα έστρωσαν και η Sony κατάφερε να διαθέτει στην αγορά καλό απόθεμα. Όμως, ήταν πολύ αργά, το PlayStation 5 κατάφερε να πουλήσει περίπου 55 εκατομμύρια κονσόλες αποτυγχάνοντας να πετύχει τον στόχο της εταιρείας.

Κάπως έτσι, η Sony δήλωσε ότι το PlayStation 5 δεν είναι κερδοφόρο. Ο στόχος των πωλήσεων για το επόμενο οικονομικό έτος (Απρίλιο 2024 με Μάρτιο 2025) είναι πολύ χαμηλότερος γιατί απλά δεν περιμένει να πουλήσει άλλο αυτή η κονσόλα. Κάπως έτσι, αποφάσισε ότι πλέον το PS5 μπαίνει στο τελευταίο στάδιο της ζωής του και το πολύ σε δύο χρόνια θα αποτελεί παρελθόν. Οπότε, αρχίζει τις εκπτώσεις για να πουλήσει όσα περισσότερα μπορεί από τα αποθέματα και να αρχίσει το hype για την επόμενης γενιάς κονσόλα της.

Όπως και να έχει, αυτά είναι καλά νέα, σχετικά, καθώς μπορείς να αποκτήσεις φθηνά ένα PlayStation 5 και να το χαρείς μία 2 ετία, ή και παραπάνω αν δεν αγοράσεις κατευθείαν με το που βγει το επόμενης γενιάς PlayStation.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.