Πέρυσι, το Netflix εφάρμοσε μια αυστηρή απαγόρευση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη βάση των συνδρομητών του. Παρόλο που οι χρήστες μισούσαν την ιδέα και τα στελέχη της εταιρείας φοβήθηκαν τις αντιδράσεις που θα δημιουργούσε αυτός ο περιορισμός, η κίνηση της πλατφόρμας είχε θετικά αποτελέσματα, τουλάχιστον για την εταιρεία.

Το Bloomberg αναφέρει ότι το Netflix σημείωσε άλμα 9,33 εκατομμυρίων πελατών το πρώτο τρίμηνο του 2024. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πλατφόρμα θα πρόσθετε περίπου 4,84 εκατομμύρια σε αυτό το διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι κατάφερε σχεδόν να διπλασιάσει τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Η εισροή νέων συνδρομητών αποδίδεται στην πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης από την εταιρεία. Το Netflix πίστευε ότι πάνω από 100 εκατομμύρια θεατές χρησιμοποιούσαν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν πλήρωναν. Η αύξηση των συνδρομητών πιστεύεται επίσης ότι οφείλεται στο ισχυρό πρόγραμμα πρωτότυπων προγραμμάτων που έχει παρουσιάσει η πλατφόρμα το τελευταίο διάστημα. Αυτό περιλαμβάνει σειρές όπως τα 3 Body Problem, Love Is Blind, Fool Me Once, και Griselda.

Εκτός από το ότι ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τους νέους συνδρομητές, ξεπέρασε επίσης τις προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη. Λέγεται ότι η εταιρεία έφερε 9,33 δισ. δολάρια σε πωλήσεις, σε σύγκριση με τα 9,26 δισ. δολάρια που αναμενόταν. Συν τοις άλλοις, είδε αύξηση των καθαρών κερδών κατά 2,33 δισ. δολάρια, που είναι επίσης πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών. Αυτή η ισχυρή εμφάνιση έχει αυξήσει την αγοραία αξία της Netflix πάνω από τα 260 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρά τις θετικές αναφορές, τα στελέχη δεν ανοίγουν ακόμη μπουκάλια σαμπάνιας. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο κατά 25% φέτος μέχρι και την Πέμπτη. Ωστόσο, οι μετοχές αυτές έπεσαν έως και 8% όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση την Παρασκευή. Σε επιστολή προς τους επενδυτές, τα στελέχη ανέφεραν ότι αναμένουν λιγότερους νέους συνδρομητές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σε ένα άλλο σημάδι που δείχνει ότι η εταιρεία δεν περιμένει ότι η επιτυχία θα διαρκέσει, η εταιρεία δήλωσε ότι θα σταματήσει να αναφέρει τα πληρωμένα τριμηνιαία μέλη και τα έσοδα ανά συνδρομητή. Αυτό έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ κάποια στιγμή το πρώτο τρίμηνο του 2025. Ωστόσο, θα συνεχίσει να αναφέρει σημαντικά ορόσημα για τους συνδρομητές. Δεδομένης της επιτυχίας της καταστολής της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης του Netflix, είναι πιθανό να δούμε και άλλες υπηρεσίες να εφαρμόζουν κάτι παρόμοιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.