Υπάρχει μια ταινία του 1990 με τους Robin De Niro και Robin Williams, που στους περισσότερους που την έχω προτείνει δεν την είχαν ακούσει ποτέ. Ίσως είναι η πιο υποτιμημένη ταινία των δύο τεράστιων ηθοποιών, όμως πρόκειται για ένα διαμάντι. Ο λόγος για το The Awakenings ή τα Ξυπνήματα στα ελληνικά, μια ταινία που και οι δύο τους απλά είναι στα καλύτερά τους.

Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν λόγο για τον οποίο αυτή η ταινία δεν έχει μπει στο πάνθεο του Hollywood. Παραμένει μία από τις αγαπημένες μου ταινίες όλων των εποχών και για καλό λόγο. Ο Robert De Niro έχει κάνει μία από τις καλύτερες αποδόσεις στον χαρακτήρα του και ο Robin Williams, είναι απλά ο Robin Williams, τρομερός σε ότι και αν κάνει. Βέβαια δεν πρόκειται για κωμωδία, το αντίθετο μάλιστα.

The Awakenings

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο The Awakenings, που είναι βασισμένο σε πραγματική ιστορία. Έχει να κάνει με έναν γιατρό (Robin Williams), που προσλαμβάνεται σε ένα νοσοκομείο με κατατονικούς ασθενείς που πάσχουν από εγκεφαλίτιδα. Οι ασθενείς δε μπορούν να μιλήσουν, ούτε να κινηθούν για πολύ καιρό. Όμως ο Dr. Malcolm Sayer, θα προκαλέσει άθελά του το ξύπνημα των ασθενών, που θα ανακτήσουν την ομιλία τους και την κινητικότητα τους. Όπως καταλαβαίνετε, ένας από αυτούς είναι ο Robert De Niro.

Heroes: Ετοιμάζεται reboot της σειράς που είχε σπάσει ρεκόρ

Δεν θέλω να σας κάνω spoilers για την ταινία, γιατί πρέπει να την δείτε. Πάρτε τα σνακ σας και απλά απολαύστε την, απλά καλό θα είναι να έχετε μαζί σας χαρτομάντιλα. Μην το σκέφτεστε, πρόκειται για ένα διαμάντι του παγκόσμιου κινηματογράφου! Θα βρείτε The Awakenings στο Netflix!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.