Ο Gabe “Gaben” Newell, συνιδρυτής της Valve, εξερευνά εδώ και καιρό τα όρια της τεχνολογίας διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI). Εν μέσω της αναμονής που περιβάλλει τις εμβληματικές δημιουργίες της Valve, όπως το Steam και το Half-Life, το μυστικό εγχείρημα του Newell στον τομέα της BCI μπαίνει στο προσκήνιο.

Gabe Newell BCI Starfish Neuroscience

Πρόσφατες ενημερώσεις στον ιστότοπο του εγχειρήματος BCI του Newell, Starfish Neuroscience, έχουν τραβήξει την προσοχή των ένθερμων παρατηρητών, σηματοδοτώντας μια επικείμενη αποκάλυψη των πρωτοποριακών προσφορών. Ο Brad Lynch, λάτρης της εκτεταμένης πραγματικότητας, σημείωσε με χιούμορ την προφανή πολυπραγμοσύνη του Newell στο Twitter.

Επιπλέον, η έρευνα του The Verge σχετικά με τις κρυφές προσπάθειες BCI του Newell εντοπίζει την προέλευσή τους πίσω στο 2019, όταν ενσωματώθηκε για πρώτη φορά η Starfish Neuroscience. Πάνω από ένα χρόνο αργότερα, ο Newell άρχισε να συζητά τις πιθανές εφαρμογές των εγκεφαλικών chip σε παιχνίδια, εμπνευσμένος από τις πρωτοποριακές δοκιμές της Neuralink σε ανθρώπους.

Ο Elon Musk εμφύτευσε σε άνθρωπο Neuralink chip ελέγχου συσκευών με το μυαλό

Το όραμα του Gabe “Gaben” Newell επεκτείνεται πέρα από τα παιχνίδια, εξερευνώντας τη φουτουριστική προοπτική της επεξεργασίας συναισθημάτων μέσω της τεχνολογίας BCI. Σε μια συνέντευξη το 2021, αναλογίστηκε τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο των BCI στις ανθρώπινες εμπειρίες, οραματιζόμενος ένα πεδίο πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς.

Gabe Newell BCI Starfish Neuroscience

Αν και αρχικά επικεντρώθηκε σε BCI headset, οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι η Starfish Neuroscience επιχειρεί να ασχοληθεί με “ελάχιστα επεμβατικά” εγκεφαλικά εμφυτεύματα, όπως το Neuralink του Elon Musk. Οι λιγοστές λεπτομέρειες υποδηλώνουν τον κομψό και συμπαγή σχεδιασμό του chip εγκεφάλου της Starfish, που το διαφοροποιεί από τα πιο ογκώδη εμφυτεύματα της Neuralink.

(Βίντεο) Παίζει σκάκι με το μυαλό του ο πρώτος άνθρωπος με το εμφύτευμα της Neuralink

Εκτός από τις καινοτόμες επιδιώξεις του, ο Newell έχει αντιμετωπίσει νομικές προκλήσεις, κυρίως μια αντιμονοπωλιακή αγωγή που αμφισβητεί την κυριαρχία του Steam στο PC gaming. Εν μέσω νομικών μαχών, ο Newell έγινε πρωτοσέλιδο επειδή πούλησε το μετασκευασμένο του μεγαρόπλοιο, το οποίο χρησίμευσε ως κινητό νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Καθώς ο Gabe “Gaben” Newell πλοηγείται σε αυτόν τον ανεμοστρόβιλο προσπαθειών και νομικών εμπλοκών, το μέλλον επιφυλάσσει δελεαστικές προοπτικές τόσο για τον οραματιστή συνιδρυτή της Valve, όσο και για τον αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνολογίας BCI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.