Οι δορυφορικές εικόνες του Google Maps μόλις ενημερώθηκαν με μια μεγάλη αναβάθμιση στην ποιότητα. Χάρη στο νέο Landsat 8 δορυφόρο, οι εικόνες που βλέπουμε όταν κάνουμε δορυφορική περιήγηση στους χάρτες της Google είναι πλέον πιο καθαρές με καλύτερα χρώματα και υψηλότερη ανάλυση.

Ο Landsat 8 μπήκε σε τροχιά το 2013 από το USGS και την NASA για να αντικαταστήσει το Landsat 7. Οι δορυφορικές εικόνες που είχαμε πριν, ήταν από Landsat 7, και μπορούμε να πούμε πως μας εξυπηρέτησε αρκετά καλά όλα αυτά τα χρόνια. Η ποιότητα της εικόνας που έστελνε ωστόσο, δεν ήταν πολύ καλή και ένα πρόβλημα που του παρουσιάστηκε, δημιούργησε διαγώνιες γραμμές στις εικόνες.

google-maps-landsat-8
Ο Landsat 8, συγκριτικά, αποτυπώνει εικόνες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και με πιο αληθινό χρώμα, ενώ διαθέτει την διπλάσια συχνότητα από τον Landsat 7. Η Google λοιπόν, πήρε όλες τις εικόνες του Landsat 8, τις συνδύασε και δημιούργησε ένα ψηφιδωτό, το οποίο βλέπουμε εμείς σαν δορυφορικό χάρτη στην οθόνη μας. Το αποτέλεσμα είναι ορατό μέσω του Google Maps σε όλες τις συσκευές που είναι διαθέσιμο αυτήν την στιγμή.

Τα δεδομένα Landsat είναι δωρεάν και διαθέσιμα σε όλους μέσω του Google Earth Engine.

Πηγή | Via

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροZTE nubia Z11: Αποκαλύπτεται λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση του
Επόμενο άρθροHuawei: Θα ανακοινώσει νέο smartphone την 1η Σεπτεμβρίου
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τώρα είμαι 18 ετών, και είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας πληροφορική! Η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία μου είναι οι mobile συσκευές και ειδικότερα αυτές που τρέχουν Android, αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας. Αυτό είναι αρκετά σεβαστό, αρκεί να μην τα επιβάλουμε και στους άλλους... ;)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ