Το Google Maps παρουσιάζει στην Ελλάδα και κάμερες ταχύτητας αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τις παρουσιάζει όλες. Συγκεκριμένα, δοκιμάσαμε από δυο διαφορετικά κινητά σε δυο διαφορετικές πόλεις με δυο διαφορετικές διαδρομές και εμφάνισε κάμερες ταχύτητας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το Google Maps τις εμφανίζει όλες.

Cosmote What’s UP Mystery Token: Απεριόριστα data δωρεάν για 3 ημέρες

Ειδικότερα, διαδρομή από Βόλο προς Θεσσαλονίκη όπως φαίνεται και στο screenshot εμφάνισε έξω από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Σίνδο ωστόσο δεν είναι μοναδικές. Παράλληλα σε διαδρομή από Αθήνα για Χαλκίδα έχουμε και εδώ ορισμένες ενδείξεις για κάμερες.

Αν μάλιστα ο οδηγός θέλει να βοηθήσει και τους υπόλοιπους μπορεί να προσθέσει μια αναφορά για την ύπαρξη κάμερας. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει την «Προσθήκη Αναφοράς», ορίζοντας το σημείο όπου καραδοκεί ραντάρ ταχύτητας. Στη συνέχεια αυτή η πληροφορία φτάνει μέσω του cloud και στους υπόλοιπους οδηγούς που χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή, οι οποίοι περνώντας από το ίδιο σημείο, μπορούν να ενημερώσουν εκ νέου το σύστημα αν το κινητό ραντάρ εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί ή όχι.

 

Άλλες δημοφιλείς εφαρμογές με ανάλογα χαρακτηριστικά είναι εκείνες των Waze, Coyote, Camsam και Radarbot.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τεχνολογίες που μας προσφέρουν οι σύγχρονες εφαρμογές δεν θα πρέπει να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, πόσο μάλλον όταν η άσφαλτος έχει βαφτεί πολλές φορές με αίμα. Χρησιμοποίησε τις κάμερες ταχύτητας του Google Maps έξυπνα και όχι να γίνεις ο επόμενος Σουμάχερ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όχι απλά για να βλέπουμε τις ωραίες κάμερες το θέλουμε, γιατί σκεφτήκατε ότι θέλουμε να τις αποφεύγουμε; κοίτα κάτι πράγματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.