Οι ενεργοποιήσεις iPhone συσκευών στις ΗΠΑ βλέπουν τεράστια πτώση, με το μερίδιο της Apple να πέφτει στο χαμηλότερο της εξαετίας, σύμφωνα με δεδομένα από το Consumer Intelligence Research Partners (CIRP). Η ανάλυση περιλαμβάνει τα νούμερα για κάθε τρίμηνο, όμως χρησιμοποιεί μια 12μηνη περίοδο, για να εξαλείψει την εποχικότητα. Για παράδειγμα, οι πωλήσεις πέφτουν πάντα πριν την κυκλοφορία του νέου μοντέλου και είναι πιο δυνατές μετά την ανακοίνωση.

Για όλο το 2023 η Apple είχε κρατηθεί σε πολλή δυνατή θέση, στο 40% της αγοράς των ΗΠΑ. Όμως το μερίδιό της άρχισε να πέφτει από το τελευταίο τρίμηνη του 2023 και τώρα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 έφτασε στο 33%, χάνοντας 7% που είναι αρκετά μεγάλη πτώση.

Η CIRP συγκρίνει αυτά τα νούμερα με όσα είχε τα τελευταία 6 έτη για το πρώτο τρίμηνο κάθε χρονιάς. Παλιότερα είχαμε Blackberry και Windows Phones, όμως τώρα η μάχη είναι μεταξύ Android και iOS.

Σύμφωνα με την ανάλυση, φαίνονται ξεκάθαρα οι αλλαγές στην αγορά των smartphones. Τα τηλέφωνα πλέον κοστίζουν ακριβότερα, όμως κρατάνε και περισσότερο. Αυτό οφείλεται στις πιο ποιοτικές κατασκευές, αλλά και στις δυνατές επιδόσεις που έχει πλέον μέχρι και η μεσαία κατηγορία. Παράλληλα οι δραστικές αλλαγές από γενιά σε γενιά έχουν μειωθεί, κάτι που είναι λογικό, αφού πλέον δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες που δραστηριοποιούνται τόσο δυναμικά στα smartphones. Είναι αυτό που σας γράφουμε πάντα, ο ανταγωνισμός πάντα μας ωφελεί και η μεγάλη καινοτομία έχει σταματήσει από τότε που η Huawei δέχθηκε τους περιορισμούς.

Οι μειώσεις στα τηλέφωνα που επιδοτούνται από τους παρόχους έχει επίσης ενθαρρύνει τους αγοραστές να κρατήσουν τα παλιά τους τηλέφωνα για περισσότερο. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τα τηλέφωνα της Apple ελαφρώς περισσότερο από τα Android, σύμφωνα με το CIRP.

Νέες εικόνες από τον Άρη δείχνουν μια δομή που θυμίζει «Πόλη των Ίνκας»

Όλα αυτά έρχονται μετά τον κατακρήμνισμα της Apple στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, την Κίνα, όπου η Huawei πήρε την πρώτη θέση. Η κινέζικη αγορά δείχνει μια μεγάλη αποστροφή στα προϊόντα της Apple, με τις ΗΠΑ να είναι πλέον σε ψυχρό πόλεμο με την Κίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.