Ένα βίντεο της NASA από τις αποστολές Apollo δείχνει τους αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης να μην μπορούν να περπατήσουν εύκολα και να πέφτουν συχνά. Φυσικά, αντί η ανθρωπότητα να γιορτάζει αυτή την τεράστια επιτυχία της, οι θεωρίες συνομωσίας πήραν φωτιά. Φυσικά καμία από αυτές δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα και συνήθως προέρχονται από άτομα που δεν έχουν ιδέα από φυσική, αλλά και από άτομα που ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο και νομίζουν πως οι συνθήκες στην Σελήνη είναι ίδιες με την Γη. Μην γίνετε σαν αυτά τα άτομα, απλά μην…

Η προσσελήνωση έγινε κανονικά, έχουμε όλα τα δεδομένα και ακόμα και σήμερα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με λίγες γνώσεις μπορεί να χτυπήσει τους ανακλαστήρες που άφησαν πάνω οι αστροναύτες με laser για να δει πως όντως έχουμε αφήσει πράγματα στο φεγγάρι. Βέβαια το πιο απλό, χιλιάδες άτομα δούλεψαν στα προγράμματα Apollo, εδώ και 50 χρόνια κανένας δεν έχει πει ποτέ πως η αποστολές δεν έγιναν, ούτε ένας… εδώ και 50 χρόνια. Αν ήταν απάτη όλα αυτά, κάποιος θα είχε μιλήσει.

Φυσικά το να είσαι από τους πρώτους ανθρώπους που έκαναν το απίστευτο να πατήσουν πρώτοι το πόδι τους στην Σελήνης και έρχεται κάποιος και σε αποκαλεί ψεύτη, έχει τις επιπτώσεις του. Έτσι αποκάλεσε κάποιος τον Buzz Aldrin και το πλήρωσε με ένα μαυρισμένο μάτι. Μπορεί να είμαστε πολύ κατά της βίας, όμως σε αυτή την περίπτωση ο Buzz είχε απόλυτο δίκιο, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω. Μάλιστα το έκανε αυτό όταν ήταν 72 ετών.

Η NASA δημοσίευσε βίντεο από τους σεληνιακούς περίπατους τον αστροναυτών και έσπευσαν οι γνωστοί να φωνάξουν πως όλα είναι ψεύτικά και σκηνοθετημένα. Κάτι που εν μέσω ψυχρού πολέμου δεν τόλμησαν να αμφισβητήσουν ούτε καν οι Ρώσοι, αμφισβητούν άτομα που κυριολεκτικά δεν έχουν ιδέα από βασικές αρχές φυσικής, επιστήμης και σε πολλές περιπτώσεις και φωτογραφίας (για όσους λένε πως δεν φαίνονται τα αστέρια στις φωτογραφίες).

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τους περίπατους παρακάτω:

Αυτό που δείχνει ξεκάθαρα το βίντεο είναι πως πρόκειται για ένα μέρος που έχει πολύ διαφορετικές συνθήκες από την Γη και που η βαρύτητα είναι πολύ διαφορετική. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε κανένα στούντιο, πόσο μάλλον την δεκαετία του 1960.

Με την Σελίνη να έχει μόλις το 1/6 της βαρύτητας της Γης, είναι τρομερά δύσκολο στο ανθρώπινο σώμα να συνηθίσει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Λίγο παραπάνω δύναμη στα πόδια να βάλει κάποιος, μπορεί να βρεθεί με την μούρη, αρκετά μέτρα πιο μπροστά. Για αυτό τον λόγο είναι αρκετά δύσκολο να κρατήσει κάποιος την ισορροπία του στην Σελήνη, καθώς θα χρειαστεί χρόνο για να συνηθίσει την δραματική αλλαγή στην βαρύτητα.

βίντεο φεγγάρι

Κυριολεκτικά, στο βίντεο βλέπουμε σχόλια για το πως είναι τόσο σταθερή η κάμερα, μη έχοντας καν την υποψία πως είχαν στηθεί τρίποδα για κάμερες στην Σελήνη για να τραβήξουν τις εργασίες που έκαναν.

Η προσσεληνώσεις ήταν πέρα για πέρα πραγματικές και το να προσπαθεί κάποιος να περπατήσει σε τόσο μικρή βαρύτητα, είναι σαν να περπατάει για πρώτη φορά. Την ίδια στιγμή οι τότε στολές δεν χαρακτηρίζονται από την ευκινησία που προσέφεραν, κάτι που μείωνε αρκετά την κινητική ευκολία.

“Aράχνες” εντοπίστηκαν στον Άρη – Απίστευτες εικόνες

Εμείς απλά θα κρατήσουμε το βίντεο από ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Θα λέγαμε πως είναι σαν bloopers από την μεγάλη επιτυχία!

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Το άρθρο έχει τουλάχιστον ένα λάθος. Η σοβιετική Ένωση είχε αμφισβητήσει τις προσεληνωσεις. Είχε δείξει φωτογραφία κρατήρα στη γη ίδιο με έναν στα βίντεο της νασα στο φεγγάρι και υποστήριξε ότι τα πλάνα τραβήχτηκαν στη γη. Έστειλε και δορυφόρο που θα μπορούσε να εντοπίσει τυχόν αποστολές στο φεγγάρι αλλά εκείνη την εποχή σταμάτησαν κι έκτοτε …. κανείς δεν μπόρεσε να ξαναπάει παρά το τεράστιο τεχνολογικό άλμα από τότε. Όσο για τα γήινα αντικείμενα στο φεγγάρι, αυτά είναι πολλά καθώς ούτως ή άλλως έχουν πάει πολλά ρομπότ. Ακόμα και πριν από τα προγράμματα απολλο οι Ρώσοι είχαν προσεληνωσει ρομπότ.

 2. Παρά τα χρόνια του, ο γέρος του την έριξε καλά, τον πέτυχε γεμάτο πάντως τον τύπο. Φαντάσου τώρα να έχεις μπει πρωτος σε ένα σαρδελοκουτι στο αχανές διάστημα, να έχεις βγει από αυτό και να περπατησεις στη σεληνη, να ξαναμπείς και να γυρισεις στη γη ξέροντας ότι με το παραμικρό θα καεις ζωντανός και να σε αποκαλεί ένα τσογλανι δειλό στα εβδομήντα σου. Και πολύ κρατήθηκε.

 3. Το άρθρο έχει ανακρίβειες καθότι πολλοί τεχνικοί της Nasa παραδέχθηκαν ότι απλά ΔΕΝ υπήρχε η τεχνολογία το 1969 για μια επανδρωμένη αποστολή στη σελήνη. Το ότι για το πιο σημαντικό πράγμα στην ανθρώπινη ιστορία η Nasa έσβησε κατά λάθος ΟΛΕΣ τις αυθεντικές μαγνητικές ταινίες από τις επικοινωνίες και τα στοιχεία τηλεμετρίας, κάτι σημαίνει.

  Moon landing tapes got erased, NASA admits

  https://www.reuters.com/article/us-nasa-tapes/moon-landing-tapes-got-erased-nasa-admits-idUSTRE56F5MK20090716/

 4. Δείξτε και τι σημαία που κυματίζει σαν την γαλανόλευκη, την 25η Μαρτιου..
  Έχετε δίκιο! Φυσικά δεν υπάρχουν συνωμοσίες, διότι ζούμε σε έναν αγγελικό κόσμο και μία πεντακάθαρη, χωρίς ψέματα, ανθρώπινη ιστορία…

 5. Στείλανε το σαρδελοκουτι που όχι μόνο προσεληνωθηκε, επέστρεψε κιόλας, με 3 αλεξίπτωτα να “του κόβουν τη φορά” καθώς έμπαινε στην ατμόσφαιρα της γης, επανδρωμένο, το 1969. Α, κι ο Νίξον αν δεν κάνω λάθος τους μίλησε σε ζωντανή μετάδοση. Α, και μέχρι το 1972 κάναν το γη – σελήνη Αθήνα-Παγκράτι. Μισό αιώνα μετά έφτυσαν αίμα να στείλουν μη επανδρωμένο. Ο δράκος ποτέ βγήκε δεν θυμάμαι.
  Μάθετε πρώτα να γράφετε τη λέξη σελήνη (ουδεμία σχέση με το σέλινο) και μετά μιλήστε για γνώσεις “επιστημονες”.

 6. Δείτε στο video “Astronauts falling on the Moon, NASA Apollo Mission Landed on the Lunar Surface” στο 1:10 μη παράληλες σκιές. Αυτό σημαίνει ότι η πηγή φωτός δεν είναι ο ήλιος αλλά κάποιος προβολέας… αν τραβήξετε δεξιά τις σκιές μέχρι να ενωθούν εκεί είναι η πηγή φωτός. Αφού αυτό είναι 30-50 μέτρα πιο πισω δεν μπορεί να είναι ο ήλιος…

 7. Γιατί δεν έχει ξαναπατήσει άνθρωπος από τότε ???
  Γιατί δεν έχουν φτιάξει βάση τόσα χρόνια στην σελήνη ???
  Δυστυχώς τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά 50 χρόνια τώρα και ακόμα χειρότερα…Αναπάντητα.
  Τέλος όλοι γνωρίζουμε ότι η τηλεόραση είναι η μεγαλύτερη Παραπληροφόρηση του 20ου αιώνα……

 8. Μια μπουνιά θα μπορούσε άνετα να δώσει και ένας (που μπορεί και να μην έχει ποτέ πάει ούτε σε… φεγγαράδα) 70άρης με αρχή άνοιας. Με τόσα που λέγονται και γίνονται, η κυρία ΝΑΣΑ δεν θα έπρεπε στο σπίτι τού κρεμασμένου να μιλάει για σχοινί παρά μόνο:
  1. Για να δώσει επιστημονικές αποδείξεις ότι δεν ισχύουν, τα μισά έστω, από όσα τής καταμαρτυρούν,
  ή 2. Για να πει, παιδιά να τελειώνει το θέμα, εκεί, εκεί κι εκεί ήτανε μοντάζ, αλλά αν το αφήναμε το πράγμα, θα μάς έπαιρναν φαλάγγι οι Μπολσεβίκοι, το κάναμε για να λήξει ο ψυχρός πόλεμος, όπως έληξε ο β’ Π.Π. μόνο που σε εκείνον την ατομική βόμβα καταφέραμε να τη φτιάξουμε…

 9. https://m.youtube.com/shorts/GsN5gnDQ5fk?si=oqwSkZNKV_SLMz

  ⬆️⬆️⬆️ Εδω ο Buzz Aldrin παραδέχεται ότι τελικά δεν πήγανε στο φεγγάρι….

  Αξέχαστη θα μείνει και συνέντευξη τύπου των 3 αστροναυτών που ήταν σαν κατηγορούμενοι μπροστά στον πρόεδρο του δικαστηρίου…Κομπιαζαν, τραύλιζαν…Μόνο χαρούμενοι δεν ήταν….

 10. Κάπου έχω διαβάσει τα εξής :
  Πρώτα τον / την παρακολουθούμε
  Εάν έχει απήχηση μέσω διαδικτύου, τον σαμποτάρουμε
  Εάν τον / την σαμποτάρουμε και επιμένει το πράμα, δίνουμε χαρακτηρισμούς οι οποίοι εξ αρχής τους ταυτοποιεί πχ conspiracy theorists
  Εάν και πάλι δεν απαλλαχτούμε , του φορτώνουμε ψεύδη, το ΑΙ σίγουρα βοηθάει
  Εάν και αυτό δεν βοηθάει, τον απειλουμε,
  Τελευταία λύση είναι να απαλλαχτούμε από αυτόν με θάνατο. Δεν θα τον θυμάται κανείς μετά από ένα μήνα.

  Αφού τα ξέρουν όλοι, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάποια σιτε κοροϊδεύουν τις αντίθετες απόψεις. Έχω διαβάσει τόσα πολλά άρθρα υπέρ και άλλα τόσα για πολλά θέματα.

  Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μας λένε μόνο αλήθειες, εννοείται. Μα κάθε φορά , μετά από περιπου10 χρόνια βγαίνουν κάποιοι σε συνεντεύξεις και ξεβραζουν αλήθειες τις οποίες οι ίδιοι λένε δεν μπορούσαν να τα πουν τότε.
  Αλήθεια, να ρωτήσω τον κύριο αμπρατζη : όταν κάποιοι αποφασίζουν να μπαζοσουν τόπο ατυχήματος/ εγκλήματος, αυτοί οι κάποιοι δεν έχουν συνομοσιολογησει για να καλύψουν τα τόσα ίχνη;
  Αυτοί δεν είναι συνομοσιολογησει; Όταν αυτοί έχουν δύναμη να κάνουν τέτοιες ενέργειες, και αυτά τα πράγματα ξεσκεπάζονται όταν θέλουν πχ να αλλάξει κυβέρνηση, στον ελλαδικό χώρο, φανταστείτε πόσο συνομοσιολογησει είναι κάποιοι που επιστρατεύουν μια εταιρεία όπως την ΝΑΣΑ, για να καλύψουν πράγματα, για να παραπληροφορησουν, για, για για…
  Göbbels του Χίτλερ έλεγε, όσο μεγαλύτερο το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό είναι, γιατί ο πολίτης δεν έχει τη δύναμη να επιβεβαιώσει το ψέμα.
  Βέβαια στην εποχή μας του ελεύθερου ίντερνετ, υπάρχουν φωνές που ξεσμπροστιαζουν. Και επειδή βλέπουν μια Χ δύναμη, βγαίνει τώρα η νομοθεσία από 1η του μηνός. Στα πρότυπα του πειράματος της Κίνας .
  1+1=2
  Λίγο, μυαλό. Τα πράγματα είναι απλά.

  Από αυτά και εκείνα, καταλαβαίνω ότι ποτέ δεν πήγαν στο φεγγάρι. Και ούτε θα πάνε το επόμενο χρονικό διάστημα.

 11. Γιατί τέτοιο πάθος να καλύψεις την nasa; Εδώ η ίδιοι οι Αμερικανοί ανέβαζαν βίντεο με τους αστροναύτες να χοροπηδάνε στην επιφάνεια της σελήνης, και τώρα εσείς τα ανατρέπεται ολα; Τα δικά σας επιστημονικά στοιχεία που ακριβώς στηρίζονται; Κυριακή κοντή γιορτή, σε λίγο οι Κινέζοι θα πατήσουν την σελήνη οπότε όλα θα φανούν εκεί. Δεν χρειάζεται να τσακωνομαστε. Απλά το ερώτημα είναι γιατί οι Αμερικανοί δεν πήγαν ξανά στο φεγγάρι έχοντας την τεχνολογία του διαστημικού λεωφορείου; Δεν μπορεί να είχαν τεχνολογία το 1970 και δεν είχαν τεχνολογία το 2010. Επίσης μην ξεχνάμε τις τραγικές αστοχίες των διαστημικών λεωφορείων και πόσος αστροναύτες πέθαναν από αυτά

 12. Αν πήγαμε στο φεγγάρι η πάμε σε άλλο πλανήτη, θα ήθελα να δω το βίντεο της διαδρομής ,αν δεν υπάρχει,τότε δεν έχουμε πάει πουθενά.προσοχη, εννοώ όλη την διαδρομή !

 13. Μπορούσαν τότε και δεν μπορούν τώρα….. πότε????Το 69…. Με τον τενεκέ και τα αλουμινόχαρτα Συνομωσία…..τσ τσ τσ ποτέ ποτέ όλα βαίνουν καλώς…….ρε ουστ

 14. Η Σεληνάκατος μου φέρνει γέλιο!
  Πρέπει να το στήσαν πολύ βιαστικά το στούντιο!
  Η τεχνολογία του “τότε” με τίποτα δεν θα επέτρεπε λήψη βίντεο σε θερμοκρασία +121 έως -157 και με τόσο μικρή φορητή συσκευή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.