Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Αναλυτών 2024, ο σημερινός πρόεδρος της Huawei, Xu Zhijun, μοιράστηκε τα σχέδια της εταιρείας να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού πρώτα φροντίσει τα πράγματα στην πατρίδα της. Η Huawei πιστεύει ότι μπορεί να κάνει το HarmonyOS την τρίτη επιλογή παγκοσμίως για ένα λειτουργικό σύστημα smartphone, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Η Huawei θα συνεργαστεί στενά με τους προγραμματιστές εφαρμογών και θα παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη, τα εργαλεία και την ενθάρρυνση για τη δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος εφαρμογών για το HarmonyOS.

Θα επικεντρωθεί πρώτα στην κινεζική αγορά, όπου σύμφωνα με έρευνες το 99% των χρηστών ξοδεύει το χρόνο του σε λίγο περισσότερες από 5.000 εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι ο τεχνολογικός γίγαντας πρέπει να επικεντρωθεί πρώτα σε αυτές τις 5.000 εφαρμογές και στη συνέχεια θα τις μεταφέρει στον υπόλοιπο κόσμο.

Περίπου 4.000 εφαρμογές έχουν ήδη προσαρμοστεί στο HarmonyOS NEXT, το οποίο είναι ακριβώς εντός χρονοδιαγράμματος. Χρειάζεται όμως χρόνος και προσπάθεια για να έρθουν και άλλοι προγραμματιστές εφαρμογών στο οικοσύστημα. Ο πρόεδρος πιστεύει ότι η Huawei θα μπορέσει να φτάσει στο ορόσημο του 1 εκατομμυρίου εφαρμογών στο εγγύς μέλλον.

Μια ξεχωριστή πηγή αναφέρει ότι το HarmonyOS κερδίζει έδαφος στην εγχώρια αγορά πραγματικά γρήγορα. Στην πραγματικότητα, το λειτουργικό σύστημα της Huawei θα γίνει σύντομα το δεύτερο πιο δημοφιλές σύστημα smartphone στην Κίνα, ξεπερνώντας το iOS. Αναμένεται στο μέλλον να περάσει και το Android, έτσι ώστε να γίνει το νούμερο ένα smartphone OS στην εγχώρια αγορά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιτέλους. Βαρέθηκα με τις άλλες εταιρείες. Έχω αγοράσει 2 φορές Huawei p40 pro, πρώτα ασημένιο & τώρα μαύρο. Υπερευχαριστημένος!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.