Μέσω των Χαρτών Google, ή Google Maps μπορούμε να ρυθμίσουμε να βλέπουμε live, δηλαδή σε πραγματικό χρόνο την τοποθεσία κάποιου ατόμου. Το πρώτο πράγμα να κάνουμε είναι να ζητήσουμε από το άτομο που θέλουμε να βλέπουμε την τοποθεσία του να μοιραστεί την τοποθεσία του μαζί μας μέσω των Χαρτών Google. Μπορείς να το κάνεις και εσύ ο ίδιος αν έχεις πρόσβαση στη συσκευή του.

Από τη συσκευή του χρήστη που θέλεις να ελέγξεις

  • Ανοίγεις τους Χάρτες Google, πιέζεις στη φωτογραφία προφίλ σου επιλέγεις το Location Sharing ή αλλιώς Κοινοποίηση Τοποθεσίας.
  • Η εφαρμογή θα σε ρωτήσει για πόση ώρα θέλεις να μοιράζεται η live τοποθεσία και θα σου ζητήσει να βάλεις το gmail του ατόμου με τον οποίο θέλεις να μοιράζεις τη live τοποθεσία σου.
  • Θα πρέπει να δώσεις άδεια στην εφαρμογή Google Maps να έχει πρόσβαση συνεχώς στη τοποθεσία μέσα από την εφαρμογή ρυθμίσεων του Android και να απενεργοποιήσεις την εξοικονόμηση μπαταρίας αν αυτή είναι ενεργοποιημένη.

ΔΕΗ FiberGrid: Οπτική ίνα σε 1.7 εκατομμύρια νοικοκυριά μέχρι το 2025

Από τη δική σου συσκευή

  • Μόλις ο χρήστης κάνει όλα τα παραπάνω βήματα,  θα σταλεί μια ειδοποίηση στο άλλο κινητό σου, στο gmail που θα σε ενημερώνει ότι ο χρήστης μοιράστηκε την τοποθεσία του μαζί.
  • Πιέζεις τη φωτογραφία του προφίλ σου, πας στο Location Sharing ή Κοινοποίηση τοποθεσίας και από εκεί θα βλέπεις τα άτομα που έχουν μοιραστεί τη τοποθεσία τους μαζί σου. Πιέζοντας πάνω σε αυτά θα βλέπεις τη live τοποθεσία.

Θυμήσου ότι μπορείς να βλέπεις την τοποθεσία μόνο των επαφών που έχουν δώσει την άδειά τους για να το κάνεις, ενώ μπορεί να σταματήσουν να μοιράζουν την τοποθεσία τους ανά πάσα στιγμή. Χρησιμοποίησε το χαρακτηριστικό μόνο με τη συγκατάθεσή τους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.