Η Apple τα έχει βάλει με μια κατηγορία εφαρμογών δημιουργίας εικόνων με AI που “διαφήμιζαν τη δυνατότητα δημιουργίας μη συναινετικών γυμνών εικόνων”. Σύμφωνα με νέα έκθεση του 404 Media, η Apple αφαίρεσε πολλές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης από το App Store που ισχυρίζονταν ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν γυμνές εικόνες χωρίς τη συναίνεση του ατόμου που βρίσκεται σε αυτές.

Ο ιστότοπος δημοσίευσε μια έκθεση που διερευνούσε πώς οι εταιρείες χρησιμοποιούσαν τη διαφήμιση στο Instagram για να προωθήσουν εφαρμογές που μπορούσαν να “γδύσουν δωρεάν οποιοδήποτε κορίτσι”. Ορισμένες από αυτές τις διαφημίσεις του Instagram οδηγούσαν τους χρήστες απευθείας στο App Store της Apple για μια εφαρμογή που περιγραφόταν εκεί ως “γεννήτρια τέχνης”.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Apple δεν απάντησε αρχικά στο αίτημα του 404 Media για σχολιασμό. Ωστόσο, η εταιρεία επικοινώνησε άμεσα μετά τη δημοσίευση της αρχικής ιστορίας για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες. Όταν της παρασχέθηκαν άμεσοι σύνδεσμοι προς τις συγκεκριμένες διαφημίσεις και τις σελίδες του App Store, η Apple προχώρησε στην αφαίρεση των εν λόγω εφαρμογών από το App Store.

Η έκθεση εξηγεί: Η Apple αφαίρεσε μια σειρά από εφαρμογές δημιουργίας εικόνων τεχνητής νοημοσύνης από το App Store, αφού το 404 Media διαπίστωσε ότι οι εφαρμογές αυτές διαφήμιζαν τη δυνατότητα δημιουργίας μη συναινετικών γυμνών εικόνων, ένα σημάδι ότι οι διαχειριστές των καταστημάτων εφαρμογών αρχίζουν να λαμβάνουν περισσότερα μέτρα κατά αυτού του είδους των εφαρμογών.

Και συμπληρώνει: Συνολικά, η Apple αφαίρεσε τρεις εφαρμογές από το App Store, αλλά μόνο αφού εφοδιάσαμε την εταιρεία με συνδέσμους προς τις συγκεκριμένες εφαρμογές και τις σχετικές διαφημίσεις τους, υποδεικνύοντας ότι η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να βρει η ίδια τις εφαρμογές που παραβίαζαν την πολιτική της.

Όπως υπονοεί η έκθεση, αυτό θα είναι πιθανότατα ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού, δεδομένου ότι η Apple δεν ήταν σε θέση να βρει τις εφαρμογές χωρίς την αποστολή άμεσων συνδέσμων από άλλη πηγή. Τεράστια προσοχή λοιπόν με το τι ανεβάζουμε στο διαδίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.