Το να πάει η ανθρωπότητα στο Φεγγάρι αποτελούσε πάντα στόχος της. Αν πρόλαβες το Apolo 11 το 1969 θα θεωρούσες ότι από τότε μέχρι σήμερα, ο άνθρωπος θα είχε ακόμη μεγαλύτερη παρουσία στο Φεγγάρι στα χρόνια που ακολούθησαν. Κανείς ωστόσο δεν σκέφτονταν ότι η τελευταία φορά που θα πατούσε κανείς θα ήταν το 1972.

Βίντεο της NASA από το φεγγάρι δείχνει αστροναύτες να μην μπορούν να περπατήσουν

Ο Jim Bridenstine, αστροναύτης και επικεφαλής της NASA κατά τη διακυβέρνηση Trump αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που δεν έχει πατήσει άνθρωπος στη Σελήνη από τότε. Δεν είναι θέμα επιστήμης ή τεχνολογίας που μας έχουν εμποδίσει από το να πάμε στο Φεγγάρι. Αν δεν ήταν το πολιτικό ρίσκο θα ήμασταν στο Φεγγάρι αυτή τη στιγμή.  Το πρόγραμμα κόστιζε πολλά χρήματα.

Το budget της NASA για το 2023 ήταν 25.4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η διακυβέρνηση Biden ζητούσε από το Κογκρέσο να πάει το ποσό στα 27.2 δισεκατομμύρια. Το budget του Υπουργείου Άμυνας το 2023 ήταν 858 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπροσθέτως, το Κογκρέσο μπορεί να καθυστερήσει πολλές φορές να εγκρίνει το budget.

“Aράχνες” εντοπίστηκαν στον Άρη – Απίστευτες εικόνες

Εν ολίγοις το budget της NASA, το οποίο μοιράζεται μεταξύ των διάφορων projects απλά δεν φθάνει και η πολιτική στήριξη για αύξησή του είναι δύσκολη. Οι επανδρωμένες αποστολές είναι οι πιο πολυδάπανες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.