Υπάρχει ένας πόλεμος μεταξύ Waze και Google Maps, που είναι εσωτερικός, καθώς η Google έχει εξαγοράσει το Waze εδώ και καιρό. Τα δύο όμως έχουν διαφορετική προσέγκιση. Το Google Maps σε από από το σημείο Α στο σημείο Β, σου προτείνει που να φας, που να κοιμηθείς και που να διασκεδάσεις.

Το Waze όμως προσφέρει άλλα πράγματα, αφού θα σου δώσει πληροφορίες για τον καιρό στο ταξίδι, την δραστηριότητα της αστυνομίας και την κίνηση, βασιζόμενο και σε δεδομένα που δίνουν οι χρήστες. Παράλληλα δίνει μεγάλη παραμετροποίηση στις διαδρομές, αλλά και στις φωνές που μας δίνουν τις οδηγίες, έχοντας πολλές και αστείες επιλογές, ακόμα και φωνές από διάσημους ή ακόμα και από την δική μας φωνή!

Πολλά από τα χαρακτηριστικά του Google Maps ξεκίνησαν από το Waze, με το τελευταίο να είναι το δοκιμαστικό στάδιο πριν την μεγάλη κυκλοφορία τους στο Maps. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, το Waze ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στην εφαρμογή. Η εταιρία έγραψε πως θα έρθουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα ενισχύσουν την οδηγική εμπειρία, ενώ θα προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες για την διαδρομή. Ετοιμαστείτε για γρηγορότερες και πιο ομαλές διαδρομές.

Τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

 • Προσοχή στις καμπύλες, τα σαμαράκια και τα διόδια! Όχι άλλες εκπλήξεις! Το Waze σάς προειδοποιεί τώρα για αιχμηρές καμπύλες, σαμαράκια ταχύτητας, διόδια και πολλά άλλα. Μείνετε ενημερωμένοι και απολαύστε μια πιο ομαλή βόλτα.
 • Όχημα έκτακτης ανάγκης στο δρόμο μπροστά. Λάβετε ειδοποιήσεις για οχήματα έκτακτης ανάγκης που σταματούν στο δρόμο, δίνοντάς σας χρόνο να επιβραδύνετε και να προστατέψετε τους πρώτους ανταποκριτές οδικών κρίσεων. Διαθέσιμο τώρα σε οδηγούς στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό και τη Γαλλία, με περισσότερες χώρες να έρχονται σύντομα.
 • Πείτε αντίο στο απότομο φρενάρισμα. Λάβετε ειδοποιήσεις σχετικά με τις μειώσεις των ορίων ταχύτητας μπροστά, βοηθώντας σας να προσαρμόσετε με ασφάλεια την ταχύτητά σας και να αποφύγετε ατυχήματα, μποτιλιαρίσματα, ακόμη και πρόστιμα.
 • Η συνηθισμένη σας διαδρομή, μόνο καλύτερη. Το Waze επισημαίνει τις αγαπημένες σας διαδρομές για εύκολη πρόσβαση και προσφέρει πιο γρήγορες επιλογές εάν υπάρχει κίνηση.
 • Όχι πια οδήγηση σε κύκλους, κυριολεκτικά. Πλοηγηθείτε στους δύσκολους κυκλικούς κόμβους με σαφείς οδηγίες που σας δείχνουν την καλύτερη λωρίδα για να επιλέξετε και πού να βγείτε.
 • Υπάρχει χώρος στάθμευσης χωρίς άγχος. Επιλέξτε την καλύτερη θέση στάθμευσης! Συγκρίνετε τιμές, τοποθεσίες και ανέσεις εκ των προτέρων και επιλέξτε την καλύτερη. Σύντομα, θα μπορείτε να κρατήσετε τη θέση σας από την εφαρμογή (προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά).

Νομίζω πως θα αλλάξω το Google Maps, καθώς ήδη οι πρώτες δοκιμές του Waze δείχνουν πως είναι μια εφαρμογή πλοήγησης με καλύτερες διαδρομές, πιο εύκολες και πιο διασκεδαστικές! Ήδη από την πρώτη διαδρομή που κάναμε, είχε πιο καθαρό γραφικό περιβάλλον και μας έδινε πιο καλή πλοήγηση, χωρίς κουφές στροφές και κύκλους στα στενά.

Google Wallet: Επιτέλους οι κάρτες στην αρχική οθόνη του smartphone (φωτογραφία)

Για να το κατεβάσετε για Android συσκευή πατήστε ΕΔΩ, ενώ για iOS συσκευή πατήστε ΕΔΩ. Τα links θα σας πάνε στα καταστήματα εφαρμογών του Android και του iOS για να τις κατεβάσετε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Σοβαρότατο μειονέκτημα η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην ενημέρωση αναφορικά με την κίνηση (δοκιμασμένο πολλάκις) . Απορώ πως δεν το αναφέρετε.

 2. Waze δεν ενημερώνει για την κίνηση στους δρόμους όσο άμεσα κάνει το Google Maps ή το Sygic
  Δεν μπορείς να κατεβάσεις offline χάρτες έστω και μιας περιοχής.
  Δεν υποστηρίζει τίποτα αναφορικά με EV.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.