Τα SMS είχαν μπει για τα καλά στη ζωή μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο όμως άρχισε να φαίνεται η ηλικία τους και πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν μεταβεί σε υπηρεσίες instant messaging, όπως τα WhatsApp, Viber και άλλα για την διευκόλυνση που παρέχουν αυτές οι εφαρμογές σε σχέση με τα SMS. Πολύ πρόσφατα, η Google ξεκίνησε συνεργασία με τους παρόχους για να προωθήσει το RCS και αν έπρεπε να το περιγράψουμε με τρεις λέξεις, θα λέγαμε ότι είναι το iMessage του Android.

Το SMS είναι ένα core feature των mobile δικτύων και κάθε τηλέφωνο το υποστηρίζει. Αν κάποιος έχει έναν αριθμό κινητού, μπορεί να λάβει το SMS και είναι τόσο αξιόπιστο που παραμένει ακόμη και σήμερα στη ζωή, παρά τα τόσα χρόνια που έχουν περάσει.

RCS vs SMS

Το RCS λαμβάνει την έμπνευσή του από τα instant messaging apps. Οι βελτιώσεις σε σχέση με τα SMS είναι πολλές. Δεν υπάρχει όριο στα μήκος των μηνυμάτων. Μπορείς να στείλεις αρχεία μέσω RCS, κάτι που σημαίνει φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης. Μπορείς ακόμη και να στείλεις ένα pdf αρχείο, χωρίς να χρειάζεσαι κάποιο email. Και από τη στιγμή που το RCS είναι ένα feature των παρόχων, μπορούν να ανιχνεύουν όταν το τηλέφωνο δεν είναι συμβατό με το RCS και να γυρίσουν αυτόματα σε SMS. Και αυτό διασφαλίζει ότι τα μηνύματα θα αποσταλούν ακόμη και αν αν χαθεί η προηγμένη λειτουργικότητα των RCS.

Η Google δεν έχει την καλύτερη φήμη όσον αφορά την διάθεση messaging platforms, αλλά το RCS είναι ένα industry standard με υποστήριξη των παρόχων. Έρχεται και η μόνη ερώτηση είναι πόσο γρήγορα θα αντικαταστήσει το SMS. Όσον αφορά το αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω τώρα; Στην Ελλάδα, μόνο η Cosmote και η Vodafone υποστηρίζουν το εν λόγω χαρακτηριστικό. Μπορείς να βρεις την πλήρη λίστα των παρόχων στον κόσμο που υποστηρίζουν το RCS σε αυτόν τον σύνδεσμο .

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.