Κατά τη διάρκεια του I/O 2023, η Google “επιτέθηκε” στην Apple. Ο Googler Sameer Samat κατάφερε να προκαλέσει χειροκροτήματα, γέλια και επευφημίες από το ακροατήριο όταν είπε: “Όταν στέλνετε μηνύματα σε μια ομαδική συνομιλία, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για το αν όλοι χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο τηλεφώνου”. Ο Samat συνέχισε προσθέτοντας: “Η αποστολή εικόνων και βίντεο υψηλής ποιότητας, οι ενδείξεις πληκτρολόγησης και το end-to-end encryption θα πρέπει απλά να λειτουργούν”.

Ολοκλήρωσε λέγοντας: “Ελπίζουμε κάθε λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα να λάβει το μήνυμα και να υιοθετήσει το RCS, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε παρέα σε ομαδική συνομιλία – ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούμε”. Ο Samat, εκ μέρους της Google, άσκησε πίεση προς την Apple για να υποστηρίξει το RCS ή Rich Communication Services, το οποίο είναι μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που δημιούργησε η Google για το Android και επιτρέπει στους χρήστες Android να έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τους χρήστες iOS στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων iMessage της Apple.

Τόσο το iMessage όσο και το RCS λειτουργούν μέσω συνδέσεων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi και παρέχουν εικόνες υψηλότερης ποιότητας, end-to-end encryption, ενημερώσεις ανάγνωσης, ενδείξεις πληκτρολόγησης, και πολλά άλλα. Όπως όλοι σε μια συνομιλία πρέπει να χρησιμοποιούν iOS για να λειτουργεί το iMessage, έτσι και σε μια συνομιλία RCS όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα RCS για να λειτουργούν όλα τα χαρακτηριστικά. Το πρόβλημα είναι ότι οι κάτοχοι iPhone αρχίζουν να επιτίθενται και να προσβάλλουν τους χρήστες Android όταν γίνονται μέρος μιας ομαδικής συνομιλίας, καθώς αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απενεργοποίηση όλων των ιδιαίτερων λειτουργιών του iMessage.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι κάθε φορά που ένας χρήστης iPhone συμμετέχει σε μια συνομιλία RCS με χρήστες Android, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο στους χρήστες Android. Δεν μπορούν να μοιραστούν βίντεο υψηλής ποιότητας, να λάβουν ενημερώσεις ανάγνωσης, να δουν τις ενδείξεις πληκτρολόγησης, και τα λοιπά. Με άλλα λόγια, τόσο οι χρήστες iOS όσο και οι χρήστες Android βγαίνουν χαμένοι όταν κάποιος που χρησιμοποιεί διαφορετική πλατφόρμα συμμετέχει σε μια συνομιλία. Όμως, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνουν όλα αυτά.

Από τον περασμένο Αύγουστο, η Google ασκεί πίεση στην Apple να υποστηρίξει το RCS επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι η πλατφόρμα που αποδέχεται το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών smartphone, εκτός από την Apple. Η Apple δεν σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη RCS στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων της. Το γεγονός ότι ο Samat συνέχισε να ασκεί πίεση στην Apple στο χθεσινό I/O 2023 δείχνει ότι όσο αδύνατο κι αν φαίνεται το εγχείρημα, η Google θα συνεχίσει να προσπαθεί να πείσει την Apple να υποστηρίξει το RCS, αφού αυτό κάνει την Apple να μοιάζει με τον “κακό” της υπόθεσης – ή μπορεί και να είναι.

Εάν η Apple υποστήριζε το RCS, οι χρήστες iOS και Android θα μπορούσαν να βλέπουν ο ένας τις εικόνες και τα βίντεο του άλλου σε υψηλή ποιότητα, η εφαρμογές θα έδειχναν στους χρήστες Android την πραγματική αντίδραση emoji από τους χρήστες iPhone, και πολλά άλλα. Ο Samat λέει ότι 800 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν σήμερα το RCS και ο αριθμός αυτός θα πρέπει να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Από την άλλη, η Apple επιμένει στη θέση της γιατί κρατάει δέσμιους στο οικοσύστημα της πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες iOS που μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά μόνο μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.