Μπορεί τα iPhone να μην έχουν μεγάλες σε χωρητικότητα μπαταρίες, αλλά χάρη στις βελτιστοποιήσεις του κλειστού λειτουργικού συστήματος iOS και των εφαρμογών του, τα περισσότερα μοντέλα προσφέρουν θρυλική αυτονομία. Επιπλέον, συνήθως, η μπαταρίες των iPhone έχουν μακρά ζωή. Ωστόσο, το καλό μπορεί να γίνει καλύτερο, ειδικά αν του συμπεριφέρεσαι ανάλογα. Ας δούμε μερικές συμβουλές που βοηθούν να επεκτείνουμε τη ζωή και την αυτονομία της μπαταρίας των iPhone.

Η απτική ανάδραση, ή haptic feedback, είναι ένα από τα πιο διαισθητικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρονικών συσκευών. Όμως, τα μοτεράκια θέλουν ενέργεια για να δουλέψουν και ως γνωστών η αυξημένη κατανάλωση επηρεάζει την τελική ζωή της μπαταρίας. Οπότε, ίσως θες να έχει ανενεργό το Keyboard Feedback στο iPhone ή να το απενεργοποιείς όταν χρειάζεσαι λίγη ενέργεια παραπάνω. Διαδρομή: “Settings > Sounds & Haptics > Keyboard Feedback” – Κλείνεις το “Haptic”.

AirDrop, όταν φέρεις κοντά δύο iPhone ή ένα iPhone με Apple Watch που τρέχουν iOS 17 ή watchOS 10.1 και νεότερα, το τηλέφωνο ξεκινάει το πρωτόκολλο μεταφοράς επαφών AirDrop ή επαφής με βάση την εγγύτητα. Προφανώς, όταν αυτό συμβαίνει συνέχεια, καταναλώνει πολύ μπαταρία. Κλείσε λοιπόν τη ρύθμιση και να την ενεργοποιείς μόνο όταν τη χρειάζεσαι. Διαδρομή: “Settings > General > AirDrop” – Κλείνεις το “Bringing Devices Together”.

Χρησιμοποίησε offline χάρτες στο iPhone. Καλή η ενημέρωση των χαρτών σε πραγματικό χρόνο, αλλά πόσα να άλλαξαν από χθες που βρέθηκες στην ίδια περιοχή; Βέβαια, σε κάθε περίπτωση οι offline χάρτες μπορεί να φανούν χρήσιμοι όταν ξεμένεις από μπαταρία. Μπορείς απλά να βάλεις λειτουργία πτήσεις ή να κλείσεις Wi-Fi και δεδομένα κινητής για να μειώσεις την κατανάλωση ενέργειας και να πλοηγείσαι με του offline χάρτες. Διαδικασία: Ανοίγεις το Maps > Αναζητάς την περιοχή που σε ενδιαφέρει > Πατάς το κουμπί “Download” > Διαλέγεις το κομμάτι που θες > Πατάς πάλι “Download”.

Απενεργοποίησε τα Live Activities που επιτρέπουν στις εφαρμογές να διατηρούν ειδοποιήσεις στη Lock Screen ή στο Dynamic Island, με αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας του iPhone. Διαδρομή: Settings > Face ID & Passcode” – Βάζεις τον κωδικό και απενεργοποιείς το “Live Activities”.

Κάνε χρήση των Focus Modes. Όπως τα έχει σχεδιάσει η Apple μειώνουν τον όγκο των ειδοποιήσεων, και όπως καταλαβαίνεις όσο λιγότερες είναι οι ειδοποιήσεις τόσο λιγότερο ανάβει η οθόνη, άρα μειώνεται η κατανάλωση της μπαταρίας του iPhone. Μην χρησιμοποιείς το Always-On Display, καταναλώνει περισσότερη μπαταρία από το να ενεργοποιείς την οθόνη όταν θες να δεις κάτι ή να χρησιμοποιήσεις το iPhone. Διαδρομή: “Settings > Display & Brighness > Always On Display” – Κλείνεις το “Always On Display”.

Περιόρισε την πρόσβαση των εφαρμογών στην τοποθεσία του iPhone. Κάποιες εφαρμογές, όπως το Weather, χρειάζεται να ελέγχουν τακτικά την τοποθεσία σου. Ορισμένες άλλες, όπως το Maps, πρέπει να έχουν διαρκή πρόσβαση όταν πλοηγείσαι. Οπότε, φρόντισε να δώσεις τα κατάλληλα δικαιώματα σε κάθε εφαρμογή, για να μειώσεις την κατανάλωση της μπαταρίας. Διαδρομή: “Settings > Privacy & Security > Location Services”.

Τέλος, σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστείς το Low Power Mode. Αυτή η λειτουργία μειώνει τις διεργασίες παρασκηνίου, κλείνει την οθόνη πιο γρήγορα, περιορίζει τον ρυθμό ανανέωσης, μειώνει τα οπτικά εφέ, και πολλά άλλα. Μπορείς να ενεργοποιήσεις το Low Power Mode και να επεκτείνεις την αυτονομία της μπαταρίας από το Control Center στην περιοχή της μπαταρίας. Επίσης, με τα Shortcuts μπορείς να το βάλεις να ενεργοποιείται αυτόματα όταν η μπαταρία φτάνει σε συγκεκριμένο επίπεδο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.