Ο αναλυτής Jeff Pu, της Haitong International Securities, με πολύ καλό ιστορικό στις πληροφορίες του, δημοσίευσε ένα σημείωμα για του πελάτες που ζητούσαν από την Apple να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή αναδιπλούμενης συσκευής 20.3 ιντσών, στα τέλη του επόμενου έτους. Η συσκευή θα είναι ένα υβριδικό Macbook- iPad και θα ήταν η πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή της Apple, πριν το αναδιπλούμενο iPhone το 2026.

Δεν είναι πρώτη φορά που ακούμε κάτι τέτοιο, καθώς μια έκθεση είχε σημειώσει πως η Apple έκλινε προς την ανάπτυξη ενός αναδιπλούμενου Macbook πριν από τα τηλέφωνα. Η Apple θεωρεί πως μια αναδιπλούμενη οθόνη σε ένα iPhone θα ήταν πολύ πιο εύθραυστη, για μια συσκευή που έχουμε στα χέρια μας σχεδόν όλη τη μέρα και που μπαίνει στην τσέπη μας.

Η Samsung προσπαθούσε τόσο καιρό να πείσει την Apple για την ανθεκτικότητα των αναδιπλούμενων οθονών της και σήμερα βλέπουμε μια νέα αναφορά από το DigiTimes, πως η Apple και η Samsung έχουν υπογράψει συμφωνία, για την προμήθεια αναδιπλούμενων οθονών. Η Samsung από ότι φαίνεται θα παρέχει τις αναδιπλούμενες οθόνες στην Apple, για μια νέα συσκευή. Δεν είναι ακόμα σαφές αν η συμφωνία περιλαμβάνει οθόνη για Macbook ή για iPhone ή αν η συμφωνία καλύπτει και τις δύο συσκευές.

Samsung Galaxy S25 Ultra: Θα αφαιρέσει μία από τις κάμερες

Η Samsung προσπαθεί να πείσει την Apple, καθώς υπάρχει η υποψία πως αν βγάλει και η Apple αναδιπλούμενες συσκευές, τότε ο κλάδος των αναδιπλούμενων θα δει μεγάλη άνθηση. Μάλιστα, η Samsung είναι η νούμερο ένα εταιρία παραγωγής τέτοιων οθονών, κάτι που σημαίνει πως θα δει μεγάλες πωλήσεις και ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Στην παρούσα φάση και σύμφωνα με την TrendForce, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα ήταν μόνο το 1.6% της παγκόσμιας αγοράς, ενώ οι προβλέψεις θέλουν το ποσοστό να σκαρφαλώνει στο 5% μέχρι το 2027. Αυτές οι προβλέψεις δεν περιλαμβάνουν όμως μια πιθανή είσοδο της Apple στην αγορά αναδιπλούμενων. Στην παρούσα φάση η Apple δεν έχει προτάσεις σε αυτή την κατηγορία και αν προχωρήσει θα φέρει άνθηση στον κλάδο.

Σύμφωνα με την αναφορά του Jeff Pu, η Apple φαίνεται να δοκιμάζει δύο μεγέθη οθονών για τα επερχόμενα αναδιπλούμενα iPhones. Η μία είναι στις 7.9 ίντσες και η άλλη στις 8.3 ίντσες. Η Samsung από την άλλη, έχει οθόνη 7.6 ιντσών στο Galaxy Z Fold 5. Σύμφωνα με τον Pu, η Apple φαίνεται πως προσανατολίζεται σε μια συσκευή τύπου Fold και όχι σε κάποιο flip.

Η Apple ακολουθεί τα Android trend, 20% αύξηση φωτεινότητας στα iPhone 16 Pro

Ο αναλυτής αναφέρει επίσης πως η Apple επιταχύνει τις διαδικασίες για την δημιουργία μιας αναδιπλούμνεης συσκευής, κάτι που φαίνεται και στην αλυσίδα παραγωγής της εταιρίας, που αγοράζει τα πρώτα εξαρτήματα για μια τέτοια συσκευή. Πάντως ο Pu αναφέρει πως το αναδιπλούμενο Macbook θα είναι πολύ premium, που σημαίνει πως θα έρθει σε εξωφρενική τιμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.