Η Xiaomi δεν είναι μια εταιρία που βγάζει μόνο smartphones. Κυριολεκτικά δημιουργεί τα πάντα, από κινητά και IoT συσκευές, μέχρι αυτοκίνητα. Μετά την μεγάλη εμπορική επιτυχία του Xiaomi SU7, που ήρθε για να ανταγωνιστεί το Model 3 της Tesla, η εταιρία ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί και το Tesla Model Y.

Πληροφορίες μέσα από την εταιρία αποκαλύπτουν πως η Xiaomi θέλει να δημιουργήσει ένα SUV, ώστε να πάρει και από εκεί μερίδιο αγοράς σε σχέση με την Tesla. Οι πληροφορίες έχουν βάσει, καθώς ο CEO της Xiaomi Lei Jun, είχε ανακοινώσει τις φιλοδοξίες του για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα (πληθυντικός) από το 2021.

Αφού η εταιρία επικεντρώθηκε στην παραγωγή του SU7 σαν το πρώτο sedan που θα κυκλοφορούσε, η εταιρία προχωράει στο επόμενο μοντέλο της για τα τέλη του 2025 ή τις αρχές του 2026. Μάλιστα, αυτό το χρονοδιάγραμμα έρχεται σε ευθυγράμμιση με την ολοκλήρωση του νέου εργοστασίου συναρμολόγησης της Xiaomi, στο Πεκίνο.

Xiaomi SU7

Προς το παρόν οι πληροφορίες είναι ελάχιστες, όμως οι γνώστες του κλάδου υπαινίσσονται  πως ένα ακόμα όχημα έχει σχεδιαστεί για να κατακτήσει την κύρια αγορά EV. Οι πληροφορίες λένε πως βασίζεται στο SU7, επιλύοντας όμως όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας, που μεταξύ μας δεν ήταν και λίγα.

iOS 17.5: Κυκλοφόρησε μια σημαντικά χαρακτηριστικά

Βασικό παράγοντας επιτυχίας φυσικά θα είναι και η τιμή, αν η εταιρία θέλει να ανταγωνιστεί την Tesla. Το SU7, ξεκίνησε από τα €28.000, που είναι οικονομικότερο από τις προτάσεις της Tesla. Τώρα μαθαίνουμε πως το επερχόμενο SUV στοχεύει στην τιμή των €19.200. Αν η εταιρία διορθώσει τα προβλήματα του SU7 και λανσάρει το SUV της στα 19.200, τότε κυριολεκτικά δεν θα έχει ανταγωνισμό, αλλάζοντας για πάντα το τοπίο της ηλεκτροκίνησης.

Το εργοστάσιο του Πεκίνο θα έχει ικανότητα παραγωγής 300.000 οχημάτων, κάτι που θα φέρει την Xiaomi σε σημείο υπεροχής, ώστε να γίνει ένας από τους μεγάλους παίκτες στην αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.