Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα iPhone στην κορυφή της λίστας με τα best-selling smartphone, κάθε τρίμηνο. Τη δεκάδα συμπληρώνουν Galaxy Android smartphone της Samsung, τα οποία φλερτάρουν με την κορυφή, ενώ κάποιες φορές τα έχουν καταφέρει. Η αναφορά πωλήσεων για το Q1 του 2024 φωνάζει κυριολεκτικά “Λεφτά υπάρχουν”.

Τα τρία πρώτα σε πωλήσεις smartphone είναι τα πιο δημοφιλή iPhone 15, 15 Pro, και 15 Pro Max, ενώ το 15 Plus δείχνει για μία ακόμα φορά στην Apple ότι πρέπει να σταματήσει να κοροϊδεύει τους πελάτες της, καθώς βρίσκεται στην όγδοη θέση. Τέταρτο βρίσκουμε το iPhone 14 και το πρώτο Android smartphone είναι το Samsung Galaxy S24 Ultra στην πέμπτη θέση.

Όπως βλέπουμε, το φθηνότερο είναι το iPhone 14 που ακόμα και σήμερα κυκλοφορεί στις μεγάλες αλυσίδες με επίσημη εγγύηση στα 769+ εύρω, ακολουθεί σε αξία το iPhone 15 που είναι δεύτερο και η τιμή του ξεκινάει από τα 869 ευρώ. Όμως, το κορυφαίο smartphone σε πωλήσεις είναι το iPhone 15 Pro Max που ξεκινάει από τα 1.379 ευρώ, ενώ το κορυφαίο Android είναι το Samsung Galaxy S24 Ultra με τιμές από 1.499 ευρώ. Μετά την πεντάδα το πράγμα αλλάζει, βρίσκουμε μία ποικιλία από τιμές και συσκευές από κάθε κατηγορία.

Smartphone Sales Q1 2024 πωλήσεις smartphone

Συγκριτικά, οι συνήθειες των αγοραστών έχουν αλλάξει μέσα σε ένα έτος. Το Q1 του 2023 το κορυφαίο σε πωλήσεις smartphone ήταν το iPhone 14 με το 14 Pro Max να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Από την άλλη, το κορυφαίο σε πωλήσεις Android smartphone ήταν το ταπεινό Samsung Galaxy A13, με το high-end Galaxy S23 Ultra να το ακολουθεί. Οι τάσεις δείχνουν ότι οι εταιρείες καταφέρνουν να οδηγήσουν τους καταναλωτές προς την κατεύθυνση που θέλουν: αγορά ακριβών συσκευών, με μακρά υποστήριξη.

Κακά τα ψέματα, τα περιθώρια καινοτομίας στα smartphone έχουν μικρύνει δραματικά. Οπότε, το μόνο που μένει στις εταιρείες να πουλήσουν είναι η υποστήριξη λογισμικού και συσκευές που αντέχουν στον χρόνο, ώστε να μπορούν να παρουσιάζουν ουσιαστικές αλλαγές, όταν ο εκάστοτε καταναλωτής είναι έτοιμος για το επόμενο smartphone, κάθε 3 ή και περισσότερα χρόνια. Στην τελική, τι να πληρώνεις 300-400 ευρώ το χρόνο για ένα τηλέφωνο, τι να δίνεις 900-1200 ευρώ κάθε τρία χρόνια για ένα κορυφαίων προδιαγραφών μοντέλο με δυνατή υποστήριξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.