Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει τη 10η σειρά των smartwatch της, η οποία μπορεί να είναι γνωστή ως Apple Watch X ή να περιέχει ένα ειδικό μοντέλο. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, μπορούμε να περιμένουμε μερικά εκπληκτικά νέα χαρακτηριστικά σε αυτό το επερχόμενο ρολόι.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά που φημολογούνται για το Watch X είναι η ικανότητά του να ανιχνεύει σοβαρές καταστάσεις υγείας, όπως η υπνική άπνοια και η υπέρταση. Η υπνική άπνοια είναι μια κατάσταση κατά την οποία η αναπνοή ενός ατόμου σταματάει και ξεκινάει κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα και υψηλή αρτηριακή πίεση αν δεν αντιμετωπιστεί.

Με το Apple Watch X, οι χρήστες μπορεί να είναι σε θέση να παρακολουθούν τις συνήθειες του ύπνου τους και να λαμβάνουν έγκαιρες προειδοποιήσεις για πιθανά προβλήματα υγείας.

Ένα άλλο πρωτοποριακό χαρακτηριστικό του Watch X θα μπορούσε να είναι η ικανότητά του να ανιχνεύει την υπέρταση ή την υψηλή αρτηριακή πίεση. Παρόλο που μπορεί να μην παρέχει μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης σε πραγματικό χρόνο, το ρολόι θα μπορούσε να ειδοποιεί τους χρήστες όταν η αρτηριακή τους πίεση είναι αυξημένη, προτρέποντάς τους να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη πριν συμβεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά υγείας, ο Gurman ανέφερε επίσης ένα νέο σύστημα με μαγνητικά λουράκια που θα κάνει ντεμπούτο με το Apple Watch X. Αυτός ο καινοτόμος σχεδιασμός θα δημιουργήσει περισσότερο εσωτερικό χώρο στο ρολόι, επιτρέποντας ενδεχομένως μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας.

Ως μία διαφορετική είδηση, το γερμανικό γραφείο σχεδιασμού Wordsmattr έχει ήδη δημιουργήσει μια εκπληκτική concept έκδοση του Watch X. Ο κομψός σχεδιασμός περιλαμβάνει στρογγυλεμένες γωνίες και punch hole στην οθόνη με 8MP κάμερα για FaceTime, βίντεο, και φωτογραφίες.

Το concept προβλέπει επίσης έναν αισθητήρα πίεσης αίματος παρόμοιο με αυτό που περιέγραψε ο Gurman πέρυσι, μαζί με σχεδιασμό που έχει έντονες ακμές και κατασκευή από τιτάνιο για να ταιριάζει με τα τελευταία iPhone. Η ενσωμάτωση του Touch ID με την ψηφιακή κορώνα προσθέτει άλλο ένα επίπεδο ευκολίας για τους χρήστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.