Έχετε ακούσει για το πρόσφατο περιστατικό αστοχίας των φρένων σε ένα από τα οχήματά μας; Αυτό είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi, το SU7. Ωστόσο, μην ανησυχείτε, έχουμε κάποια καλά νέα, περίπου, καθώς όλα οφείλονται στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κινέζικη εταιρεία από την ίδρυση της, το λογισμικό.

Ο Wang Hua, γενικός διευθυντής του τμήματος δημοσίων σχέσεων του ομίλου Xiaomi, εξέδωσε δήλωση σχετικά με τα προβλήματα του οχήματος. Στις 9 Μαΐου, ένα αυτοκίνητο SU7 μεταφέρθηκε στο κέντρο εξυπηρέτησης λόγω βλάβης στα φρένα. Μετά από ενδελεχή έλεγχο από το προσωπικό, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε μηχανική βλάβη στο σύστημα πέδησης. Ένα άλλο περιστατικό ήταν εκείνο ενός SU7 που σταμάτησε να λειτουργεί μετά από 39 χιλιόμετρα.

(Βίντεο) To Xiaomi SU7 τα έπαιξε μετά από 39 χιλιόμετρα πορεία, η Xiaomi προσφέρει αποζημίωση

Στην πρώτη περίπτωση, αποδείχθηκε ότι υπήρξε λανθασμένη αναγνώριση από το λογισμικό που προκάλεσε την προτροπή για βλάβη των φρένων. Ο Wang Hua διαβεβαίωσε όλους ότι το ζήτημα αυτό έχει διορθωθεί και δεν υπάρχει λόγος πανικού για την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Ένας μηχανικός από το τμήμα αυτοκινήτων έχει ήδη αντιμετωπίσει και επιλύσει το πρόβλημα.

Μετά από περαιτέρω ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε λανθασμένη αναγνώριση και υποβάθμιση στο κύριο σύστημα ελέγχου των φρένων του Xiaomi SU7. Αυτό ενεργοποίησε τη μέθοδο εφεδρικής πέδησης, αλλά χάρη στην παρέμβαση του βοηθητικού ελεγκτή πέδησης, δεν υπήρξε απώλεια του ελέγχου του οχήματος.

“Παρόλο που υπήρξαν κάποιες δυσκολίες με την εναλλαγή του συστήματος πέδησης μεταξύ του κύριου και του δευτερεύοντος ελέγχου, να είστε σίγουροι ότι η ασφάλειά σας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.”, σημειώνει ο Wang Hua. “Προσφέρουμε επιλογές επιστροφής/ανταλλαγής για τους επηρεαζόμενους χρήστες και θα καλύψουμε τυχόν έξοδα που προέκυψαν λόγω αυτού του περιστατικού.”, πρόσθεσε.

“Tα έχουμε όλα υπό έλεγχο! Η ασφάλεια και η ικανοποίησή σας είναι σημαντικές για εμάς στην Xiaomi Auto. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεχή υποστήριξή σας καθώς επεξεργαζόμαστε μαζί αυτό το ζήτημα. Οδηγήστε με ασφάλεια!”, είπε κλείνοντας ο Hua. Οπότε, πιθανώς και το θέμα με το Xiaomi SU7 που “κράσαρε” οφείλεται στο λογισμικό. Μένει να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από την κινέζικη εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.