Παρατηρήσεις από τα διαστημικά τηλεσκόπια Chandra και XMM-Newton είχαν δώσει τις πρώτες ενδείξεις περί ενός διαστημικού φουγάρου, μιας κοσμικής καμινάδας που απελευθερώνει ζεστό αέριο από μια περιοχή γύρω από την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία μας.

Έναν ολόκληρο μήνα απεριόριστα δεδομένα ανεξαρτήτως παρόχου χωρίς να δώσεις ούτε ευρώ – Πως το κάνεις

H επιστημονική ομάδα πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι το ζεστό αέριο που ανεβαίνει από την κοσμική καμινάδα συγκρούεται με ψυχρό αέριο στο δρόμο δημιουργώντας αλληλουχία κοσμικών γεγονότων όπως κρουστικά κύματα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το θερμό αέριο πιθανότατα προέρχεται από μια αλληλουχία γεγονότων που περιλαμβάνουν υλικό που πέφτει προς τη μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας που εκτιμάται ότι έχει μάζα περίπου τέσσερα εκατ. φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου.

Πιστεύουν ότι οι εκρήξεις από τη μαύρη τρύπα οδήγησαν στη συνέχεια το αέριο προς τα πάνω και εισήλθαν στην κοσμική καμινάδα. Η ανακάλυψη όπως είναι φυσικό φωτίζει τα φαινόμενα και τις διεργασίες που συμβαίνουν στο κέντρο του γαλαξία μας αλλά και γενικότερα σε περιοχές που υπάρχει μια μεγάλη μαύρη τρύπα.

Το φαινόμενο όπως αποτυπώνεται στο φάσμα ακτίνων X

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.