Δελτίο Τύπου: Από τη φύση μας έχουμε ανάγκη να χρησιμοποιούμε την αφή. Τώρα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία γνωστή ως «capacitive coupling», το σώμα μας μπορεί να είναι μέρος ενός δικτύου – καθιστώντας εξαιρετικά εύκολο να στέλνουμε και να λαμβάνουμε δεδομένα απλά με ένα άγγιγμα. Απλά κρατώντας ένα smartphone θα είναι εφικτή η μετάδοση πληροφοριών, εικόνων ή κωδικών μέσω του σώματος, σε μια οθόνη που βρίσκεται κοντά σας ή σε έναν εκτυπωτή – απλά με το άγγιγμα αυτού του αντικειμένου. Αυτό είναι ήδη δυνατό – μέσω της τεχνολογίας, γνωστής ως capacitive coupling και της έννοιας που ονομάζουμε Connected Me.

Ο Jan Hederén, Διευθυντής Στρατηγικής, Μονάδας Ανάπτυξης για την Ασύρματη Πρόσβαση στην Ericsson, δήλωσε ότι η επικοινωνία μέσω της αφής είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέοονται, ιδιαιτέρως με την ταχεία διείσδυση των smartphones και των tablet στην αγορά παγκοσμίως. Προσθέτει: «Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας συνεχώς για να θέσουμε σε λειτουργία ή εκτός λειτουργίας συσκευές, να τις ανοίξουμε και ουσιαστικά για να εκτελέσουμε σχεδόν όλες τις καθημερινές μας δραστηριότητες».

«Με το να είσαι σε θέση να μεταδίδεις και να λαμβάνεις ψηφιακά σήματα χρησιμοποιώντας τις φυσικές ιδιότητες του σώματος, οι καθημερινές δραστηριότητες γίνονται απλούστερες. Επιπλέον, λόγω της κινητής ευρυζωνικότητας, ο θεμελιώδης καταλύτης αυτής της αλληλεπίδρασης με βάση την αφή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία παντού», δήλωσε ο κ. Hederén.

Το Connected Me, το οποίο χρησιμοποιεί το σώμα ως καλώδιο έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την ανθρώπινη συμπεριφορά, καθιστώντας την αλληλεπίδραση με το Διαδίκτυο και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες απλούστερη. Κρατώντας ένα κινητό τηλέφωνο στο ένα χέρι και αγγίζοντας μια συσκευή με το άλλο χέρι, έχουμε δείξει ότι είναι εφικτή η αποστολή και λήψη πληροφοριών με ταχύτητες 6-10Mbps. Οι μελέτες δείχνουν ότι στο μέλλον είναι εφικτή η μεγαλύτερη αύξηση στη ταχύτητα.

Ο στόχος δεν είναι μόνο η απλούστερη και βολική διαδικασία λήψης – πρόκειται για τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου που χρησιμοποιούμε την αίσθηση της αφής, ενώ μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε μία πιο ασφαλή και προσωπική σύνδεση. Για παράδειγμα, αν έχουμε αποθηκευμένο στο κινητό μας τον κωδικό από το προσωπικό μας ντουλάπι π.χ. στο γυμναστήριο, ακουμπώντας με το ένα χέρι το κινητό και με το άλλο το ντουλάπι ο κωδικός θα σταλεί απευθείας.

Σύμφωνα με τον κ. Hederén: «Όταν μεταφέρονται αυτά τα δεδομένα, στέλνουμε ένα μήνυμα μέσω του ανθρώπινου σώματος που ονομάζεται ‘capacitance’, το οποίο είναι η ικανότητα του σώματος να αποθηκεύει ηλεκτρικό φορτίο. Αν αυξήσουμε αυτή τη μικρή τάση, αυτή κυκλοφορεί στη συνέχεια στο εσωτερικό του σώματος και μπορεί να ‘αιχμαλωτιστεί’, επιτρέποντας τη μετακίνηση από το ένα χέρι στο άλλο. Ένας πολύ απλός τρόπος για να το εξηγήσουμε αυτό είναι να φανταστούμε ότι το σώμα μας έχει το ρόλο ενός USB ή Bluetooth σύνδεσης».

Τέλος, ο κ. Hederén δήλωσε ότι μέχρι το έτος 2020, θα ζούμε σε μια Διαδικτυωμένη Κοινωνία με περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές, έτσι η πιο απλή δυνατή συνδεσιμότητα θα είναι εξαιρετικά σημαντική. Το ‘Capacitive coupling’ και το Connected Me καθιστούν δυνατή την αλληλεπίδραση με τις συνδεδεμένες συσκευές, συνδυάζοντας την καθημερινή συμπεριφορά με τη ψηφιακή επικοινωνία.

http://www.youtube.com/watch?v=rzT9lEEnEF8

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.