Δελτίο Τύπου

  • Σκοπός είναι να επεκταθεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο στις αναδυόμενες αγορές και να δημιουργηθεί καλύτερη εμπειρία των χρηστών στα κινητά δίκτυα
  • Αντικείμενο η βελτιστοποίηση εφαρμογών, δικτύων, συσκευών και υπηρεσιών για τους επόμενους πέντε δισεκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου
  • Σημαντική εξέλιξη για τον στόχο του Internet.org, να αποκτήσουν όλοι πρόσβαση στο διαδίκτυο, και την υποστήριξη του οράματος της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας

Η Ericsson και το Facebook ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός κοινού εργαστηρίου καινοτομίας με σκοπό την υποστήριξη της πρωτοβουλίας Internet.org. Όπως εξήγησε ο  CEO του facebook Mark Zuckerberg στην κεντρική ομιλία του στο MWC 2014, το Ιnternet.org Innovation Lab, ως προϊόν συνεργασίας της Ericsson και του Facebook, θα παρέχει το περιβάλλον και την τεχνογνωσία για τη βελτιστοποίηση εφαρμογών, δικτύων, συσκευών και υπηρεσιών για τα επόμενα πέντε δισεκατομμύρια χρηστών του διαδικτύου.

ericsson-facebook

Το νέο εργαστήριο, που αναμένεται να ανοίξει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 στις εγκαταστάσεις του Facebook στο Menlo Park της Καλιφόρνια, θα ασχοληθεί με τις βασικότερες πτυχές της αποστολής του Internet.org να κάνει την πρόσβαση στο διαδίκτυο δυνατή για όλους.

Με βάση τις Υπηρεσίες Πιστοποίησης Συσκευών και Εφαρμογών της εταιρείας και την ηγετική της τεχνολογία στα κινητά δίκτυα, η Ericsson θα παρέχει στο Facebook και σε προγραμματιστές εφαρμογών τη δυνατότητα να προσομοιώσουν διάφορα περιβάλλοντα δικτύου από όλο τον κόσμο. Αυτό θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν εφαρμογές κινητών και νέες υπηρεσίες.

«Με αυτό το εργαστήριο, οι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να προσομοιώνουν τις συνθήκες δικτύου που συναντώνται συνήθως σε νέες αγορές, να δοκιμάζουν και να βελτιστοποιούν εφαρμογές σε ένα ασφαλές περιβάλλον και υπό ένα πλήθος διαφορετικών σεναρίων», δήλωσε ο Jay Parikh, Vice President of Infrastructure Engineering στο Facebook. «Πρόκειται για μια μοναδική ικανότητα που προσφέρει η Ericsson και είμαστε χαρούμενοι που αναλάβανε μια ηγετική θέση μαζί μας σε αυτή την πρωτοβουλία».

Το εργαστήριο θα συμβάλει στην υπέρβαση ενός εκ των βασικότερων φυσικών εμποδίων που υπάρχουν για να έχουν όλοι πρόσβαση στο διαδίκτυο. Προς το παρόν, οι προγραμματιστές έχουν συνήθως πρόσβαση μόνο στο εκάστοτε περιβάλλον δικτύου της γεωγραφικής τους θέσης. Με τους καταναλωτές που λειτουργούν σήμερα σε διαφορετικά περιβάλλοντα δικτύου (2G, 3G, 4G, WiFi), σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα κινητών και σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών, η πολυπλοκότητα που συναντούν οι προγραμματιστές μπορεί να αποδειχτεί αξεπέραστο πρόβλημα. Το κοινό εργαστήριο καινοτομίας θα διευκολύνει πολλαπλά περιβάλλοντα δικτύου για τον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση, όλα σε ένα μέρος.

Το Internet.org ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2013 με στόχο να καταστήσει δυνατή την πρόσβαση στο διαδίκτυο για τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν είναι ακόμη συνδεδεμένα και να αποκτήσουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες που απολαμβάνουν όσοι είναι ήδη συνδεδεμένοι. Η Ericsson αριθμεί περισσότερα από 100 χρόνια εργασίας προς τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και προσφοράς τεχνολογίας για το κοινό καλό στην Αφρική, καθιστώντας τη διαδικτυακή πρόσβαση πιο προσιτή, αυξάνοντας την αποδοτικότητα της χρήσης δεδομένων και βοηθώντας επιχειρήσεις να διευρύνουν την πρόσβαση, εμπειρία που αναμφισβήτητα θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του Internet.org.

«Οι στόχοι του Internet.org ευθυγραμμίζονται με την μακροχρόνια αντίληψή μας ότι η επικοινωνία είναι μια βασική ανθρώπινη ανάγκη», δήλωσε ο Johan Wibergh, Vice President & Head of Business Unit Networks στην Ericsson. «Η δημιουργία του εργαστηρίου θα παρέχει ένα μοναδικό περιβάλλον για τον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση των εφαρμογών, ανεξάρτητα από το δίκτυο, τη συσκευή ή το λειτουργικό σύστημα. Η συνεργασία με προγραμματιστές εφαρμογών θα παρέχει στην Ericsson μια ανεκτίμητη ευκαιρία να κατανοήσει καλύτερα τις απαιτήσεις τους, όσον αφορά τα δίκτυα μας, την οποία θα αξιοποιήσουμε για να διασφαλίσουμε τη διαρκή ανάπτυξη των δικτύων με τις καλύτερες επιδόσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο».

Οι Υπηρεσίες Πιστοποίησης Συσκευών και Εφαρμογών της Ericsson αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του οράματος της εταιρείας για τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία, στην οποία ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών θα αυξηθεί, παρέχοντας νέες υπηρεσίες για άτομα από κάθε κοινωνικό υπόβαθρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.