Ο Chief Executive Officer της Ericsson, Borje Ekholm, πίεσε τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας να αντιστραφεί η πολιτική που ακολουθείται στη χώρα απέναντι στη Huawei και στη ZTE, όσον αφορά την διάθεση του 5G, όπως αναφέρει σήμερα η Dagens Nyheter.

Ericsson

Πιο συγκεκριμένα ο Ekholm άσκησε πιέσεις στην υπουργό Εμπορίου Άννα Χάλμπεργκ μέσα από μια σειρά SMS να επανεξετάσει την απόφαση της Σουηδικής Αρχής Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (PTS) να αφαιρέσουν οι πάροχοι τις Κινεζικές εταιρείες από τις υπάρχουσες υποδομές δικτύων που χρησιμοποιούνται για το 5G μέχρι τον Ιανουάριο του 2025.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της Ericsson επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι ο Ekholm ήρθε σε επαφή με την Υπουργό. Η ίδια πάντως αρνείται οποιαδήποτε επικοινωνία και πως δεν θα παρέμβαινε ποτέ για να επηρεάσει αποφάσεις ανεξάρτητων αρχών.

Η ανταλλαγή αυτή των μηνυμάτων, έρχεται λίγο μετά τα σχόλια του  Jacob Wallenberg, ενός εκ τω κορυφαίων στελεχών της Ericsoon, ο οποίος τόνισε πως τα εμπόδια στη Huawei δεν είναι καλά σε καμιά περίπτωση, σύμφωνα με μια συνέντευξη που παραχώρησε στις 25 Δεκεμβρίου.

Το ban βασίστηκε σε εισηγήσεις των υπηρεσιών επιβολής του νόμου της Σουηδίας, οι οποίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κινεζική κρατική επιρροή στον ιδιωτικό τομέα «φέρνει μαζί της ισχυρά κίνητρα για ιδιωτικές εταιρείες να ενεργούν σύμφωνα με τους κρατικούς στόχους και τις εθνικές στρατηγικές του κομμουνιστικού κόμματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.