Την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανοί γέμιζαν κάθε ξενοδοχείο και AirBnB κατά μήκος μιας λεπτής λωρίδας Γης, από το Μεξικό μέχρι τον Καναδά, ώστε να δουν την ολική έκλειψη Ηλίου, κάποιοι άνθρωποι μετρημένη στα δάχτυλα, μπόρεσαν να δουν αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο από την καλύτερη θέση, που δεν είναι άλλα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Τα βίντεο κοινοποιήθηκαν από αστροναύτες της NASA, σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης. Από αυτή τη θέση δεν έχει καμία σημασία αν έχει σύννεφα ή καθαρό ουρανό. Τίποτα δε μπορεί να χαλάσει την εμπειρία.

Για όσους ήταν στην Γη, το φαινόμενο κράτησε μόνο για λίγα λεπτά, όμως από το διάστημα το φαινόμενο διήρκησε για ώρες. Οι αστροναύτες της NASA έβλεπαν την τεράστια σκιά που δημιουργούσε η έκλειψη στην Γη, να κινείται κατά μήκος της επιφάνειας του πλανήτη!

Η θέση του διαστημικού σταθμού δεν ήταν τυχαία, αφού η NASA προετοιμαζόταν για αυτή τη στιγμή εδώ και μήνες, τροποποιώντας την πορεία του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, ώστε να τον φέρει την κατάλληλη θέση στις 8 Απριλίου.

Αν θέλουμε όμως καλύτερη θέα, η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, δημιούργησε μια κινούμενη εικόνα απόκληρου του γεγονότος, από πολλές λήψεις που πάρθηκαν από τους γεωστατικούς καιρικούς δορυφόρους της.

Οι ΗΠΑ δεν θα δουν ξανά ολική έκλειψη Ηλίου για τα επόμενα 20 χρόνια, όμως στη Γροιλανδία, την Ισλανδία, την Ισπανία, τη Ρωσία ή την Πορτογαλία το 2026 θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια ολική έκλειψη.

H NASA επιτέλους βρήκε το πρόβλημα πίσω από το Voyager 1!

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα αποσυρθεί κάπου στο 2030, όμως η NASA ετοιμάζει μόνιμη βάση στην επιφάνεια της Σελήνης. Ίσως στην επόμενη ολική έκλειψη του 2044 να έχουμε εικόνες από εκείνη την βάση και είναι σίγουρο πως θα είναι συγκλονιστικές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.