To Facebook θα σκανάρει αυτόματα posts και chat logs για εγκληματική συμπεριφορά σε σχέση με παιδοφιλία. Σύμφωνα με την αναφορά του  Reuters αυτό θα βοηθήσει στον πόλεμο εναντίον της παιδοφιλίας στα Social Media. Tα εργαλεία της δημοφιλούς ιστοσελίδας κάνουν χρήση μεταβλητών όπως τους mutual friends, προηγούμενες αλληλεπιδράσεις, απόσταση και διαφορά ηλικίας καθώς και αναζήτηση για συγκεκριμένες φράσεις για να επισημάνει συζητήσεις, ώστε να ελεχθούν από τους διαχειριστές. Επίσης βασίζονται στο αρχείο προηγούμενων συζητήσεων που έχουν γίνει report λόγω σεξουαλικής επίθεσης, για να αναγνωριστούν patterns και να γίνει αναζήτηση για παρόμοια περιστατικά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ασφαλείας του Reuters, Joe Sullivan «Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε τεχνολογία με πολύ χαμηλό ποσοστό λαθών. Δεν θέλαμε ποτέ ένα περιβάλλον όπου έχουμε υπαλλήλους να κοιτάνε τις προσωπικές επικοινωνίες». Στο Facebook οι δραστηριότητες που ελέγχονται για παραβιάσεις του νόμου, είναι αυτές που έρχονται από το σύστημα αναφορών, όπως φαίνεται από το infographic.

Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Βάζοντας την ιδιωτικότητα στην άκρη, θα ήταν πρακτικά αδύνατο σε ανθρώπους διαχειριστές να ελέγξουν δεδομένα πάνω από 900εκ. χρήστες κάθε μέρα. Ακόμα και μικρότερα sites δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τέτοιους ελέγχους με ανθρώπινο δυναμικό.

Το Facebook περιορίζει τις αλληλεπιδράσεις με άτομα κάτω των 18, αφαιρώντας τα προφίλ τους από την δημόσια αναζήτηση. Περιορίζει την αποστολή μηνυμάτων μόνο από φίλους φίλων και το chat για φίλους μόνο. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σταματήσει χρήστες να δηλώνουν ψεύτικη ηλικία, καθώς έχει παρατηρηθεί ενήλικοι χρήστες να υποδύονται εφήβους και παιδία κάτω των 13 ετών. Επίσης μικρότερα παιδία δηλώνουν ηλικία άνω των 13 για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Facebook.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.