Οι υποστηρικτές της ελευθερίας και διακίνησης πληροφοριών στο ίντερνετ, σίγουρα θα χαρούν με αυτή την είδηση. Το WikiLeaks βγήκε νικητής στην δικαστική διαμάχη εναντίον της Visa και MasterCard. Οι 2 εταιρίες είχαν μπλοκάρει στο παρελθόν τις δωρεές προς το site του Julian Assange (Mr. WikiLeaks) το 2010.

Το μπλοκ από τις 2 εταιρίες έγινε όταν το WikiLeaks έδωσε στη δημοσιότητα μυστικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ. Μαζί με το PayPal οι 2 εταιρίες έκοψαν σχεδόν όλα τα έσοδα του site (95% απώλειες σύμφωνα με το WikiLeaks).

Το δικαστήριο έκρινε όμως ότι οι εταιρίες είχαν άδικο και πως κάτι τέτοιο ήταν παράνομο. Η απόφαση  προφανώς χαροποίησε τον Julian Assange που μετά από 2 χρόνια δικαιώνεται.

Η ισλανδική υπηρεσία Valitor,  που είναι συνεργάτης της MasterCard και Visa για την περιοχή ήταν αυτή που είχε μπλοκάρει τις δωρεές προς το WikiLeaks, πλέον πρέπει να κάνει άρση του αποκλεισμού στις δωρεές, ειδάλλως θα πρέπει να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.