Οι διάφορες εφαρμογές χαρτών έχουν αναλάβει την καθοδήγησή μας στους δρόμους όντας πλέον παρελθόν το ψάξιμο σε παραδοσιακούς χάρτες. Η πιο δημοφιλής είναι το Google Maps και παρακάτω αναφέρομαστε σε πέντε σημαντικές λειτουργίες που προσφέρει το πρόσφατο update.

Google Maps Immersive View

Πρόκειται για μια τρισδιάστατη ρεαλιστική απεικόνιση η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν διαθέσιμη μόνο σε σημεία ενδιαφέροντος. Από φέτος θα το βρούμε για οποιαδήποτε διαδρομή επιλέξουμε. Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε Android και iOS, αλλά αρχικά μόνο για περιορισμένο αριθμό πόλεων, και συγκεκριμένα στις Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Δουβλίνο, Φλωρεντία, Λας Βέγκας, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Παρίσι, Σιάτλ, Τόκιο, Βενετία και Σαν Χοσέ.

Το μεγαλύτερο φάντασμα του σύμπαντος για πρώτη γίνεται ορατό φως

 

Google Maps με την υποστήριξη της AI

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει πλέον στη ζωή μας, και τη συναντάμε και στο Google Maps. Πλέον, με τη χρήση ΑΙ μπορείτε να βρείτε σημεία και τοποθεσίες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας. Για παράδειγμα, αν αναζητάτε ένα εστιατόριο, το Google Maps θα σας προτείνει κάποιο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, τις γεύσεις σας, αλλά και το budget που έχετε στη διάθεση σας.

Μεγαλύτερη λεπτομέρεια

Αναβάθμιση υφίσταται και η ποιότητα των χαρτών, με ολοκαίνουργια χρώματα, καλύτερη απεικόνιση δρόμων και κτιρίων που θα κάνουν τον προσανατολισμό ακόμη καλύτερο.

Πληροφορίες για φορτιστές

Δεδομένου ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, η αναβαθμισμένη εφαρμογή του Google Maps προσφέρει ακόμη πιο έγκυρη ενημέρωση για τα σημεία φόρτισης. Πλέον ο χρήστης θα μαθαίνει τους κοντινότερους σταθμούς, το είδος του φορτιστή, την ταχύτητα αλλά και αν είναι ελεύθεροι ή κατειλημμένοι.

.Λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας

Η ολοκληρωτική αναβάθμιση του Google Maps έρχεται από τη νέα λειτουργία Lens in Maps. Μέσω τεχνητής νοημοσύνης, η εφαρμογή θα μπορεί να αναγνωρίσει μέσω της κάμερας του χρήστη τα κτίρια που κοιτάζει. Για παράδειγμα, αν είστε σε ένα σημείο και θέλετε να γνωρίσετε τον περιβάλλοντα χώρο, μέσω του εικονίδιού Lens σκανάρετε το χώρο από το κινητό, και αμέσως σας ενημερώνει για σημεία ενδιαφέροντος, όπως καφετέριες, εστιατόρια και ό,τι άλλο υπάρχει στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.