Αν σκεφθείς σκεφθείς τι κάνεις κάθε μέρα σε διάφορες υπηρεσίες της Gogole σε Chrome, Gmail, Google Maps και Youtube, τότε θα διαπιστώσεις πόσα πολλά δεδομένα δίνεις στην εταιρεία κάθε ημέρα. Σε κάθε περίπτωση η Google παρέχει ένα αξιόλογο dashboard που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να διαπιστώσεις τα δεδομένα που υπάρχουν και που έχει συλλέξει η Google για εσένα.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να διαγράψεις τα πάντα, να βάλεις τέλος στη συλλογή ή αυτόματα να διαγράψεις τα δεδομένα μετά από συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπως για παράδειγμα τρεις μήνες.

Vodafone: Όλα απεριόριστα με Redmi Note 13 Pro+ με 4 ευρώ/μήνα

Πως να βρεις τα δεδομένα σου:

  • Άνοιξε το Google λογαριασμό σου σε έναν browser και αν απαιτηθεί συνδέσου σε αυτόν. Από αυτή την οθόνη μπορείς να δεις τις συνδρομές σου, τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο λογαριασμό σου και τα passwords που έχει αποθηκεύσει.
  • Στα αριστερά της οθόνης σου πίεσε στο Data and Privacy και βρες την ενότητα History Settings η οποία περιέχει τρεις κύριες κατηγορίες. Δραστηριότητα Ιστού και εφαρμογών, τοποθεσία και Youtube.
  • Πιέζοντας στο πλήκτρο η δραστηριότητά μου στο κάτω μέρος του section μπορείς να δεις μια πλήρη λίστα των δεδομένων σου.
  • Μπορείς να παίξεις με τα φίλτρα και να ορίσεις ποια δραστηριότητα θέλεις να διαγραφεί και να τη διαγράψεις με το σχετικό πλήκτρο που εμφανίζεται.

google 1

Αν θέλεις η Google να διαγράφει αυτόματα τα δεδομένα σου ή να σταματήσει τη συλλογή δεδομένων συνολικά. Αυτό μπορείς να το κάνεις πιέζοντας σε κάθε μια ενότητα. Δηλαδή Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών, ιστορικό Youtube και τα λοιπά.

google auto delete

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμάσαι, πως αν προσπαθήσεις να διαγράψεις συνολικά όλη τη δραστηριότητα, η Google θα σε προειδοποιήσει ότι τα δεδομένα αυτά βοηθά στην εξατομίκευση των υπηρεσιών Google που χρησιμοποιείς για εσένα και πως η απενεργοποίηση μπορεί θα έχει επιπτώσεις στην εμπειρία σου σε διάφορες υπηρεσίες της Google. Η επιλογή εν τέλει είναι δική σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.