Η Microsoft ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου πως τα Windows 10 Mobile θα είναι σε θέση να τρέχουν Android και iOS εφαρμογές, ενώ πρόσφατα έγινε και διαρροή ενός εργαλείου που η Microsoft θα κυκλοφορούσε, για να διευκολύνει τους developers να κάνουν port τις Android εφαρμογές τους. Μέχρι στιγμής όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που εμπόδιζε τις περισσότερες Android εφαρμογές να τρέχουν σωστά στα Windows Mobile 10 ήταν η απουσία των Google Play services.

windows-10-mobile-google-play

Ορισμένα όμως ειδικευμένα μέλη του γνωστού XDA Developers Forum κατάφεραν να περάσουν όλα τα Google Play services, συμπεριλαμβανομένου του Play Store, σε ένα μεγάλο αριθμό Windows 10 Mobile συσκευών. Στην αρχή η διαδικασία αυτή δεν ήταν εύκολη, αλλά λίγες μέρες μετά βρήκαν έναν πιο εύκολο τρόπο, που ο καθένας μπορεί να κάνει. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχετε περάσει πρώτα την τελευταία Preview των Windows 10 Mobile στο Lumia κινητό σας και μετά να επισκεφθείτε το νήμα στο XDA.

Αυτήν την στιγμή, τα συμβατά smartphones είναι τα Lumia 435, 635 με 1GB RAM, 730, 820, 830, 920, 925, 928, Icon, 930 και Lumia 1520. Φυσικά αυτό μπορεί να κάνει brick της συσκευή σας και να ακυρώσει την εγγύησή σας, γι ‘αυτό συνιστάται να είστε εξοικειωμένοι και να καταλαβαίνετε πλήρως τις οδηγίες.

Όταν η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι Android και iOS εφαρμογές θα είναι συμβατότητας στα Windows Mobile 10, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να έχει όλες τις υπηρεσίες της Google. Αλλά ποιος ξέρει, ίσως ο καθένας να είναι σε θέση να εγκαταστήσει ακόμα πιο εύκολα Android ή iOS εφαρμογές μετά από κάποια μελλοντική έκδοση του λειτουργικού για κινητά της Microsoft.

Πηγή | Via

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροSamsung Gear S2: Το νέo smartwatch κάνει επίσημη εμφάνιση, αλλά θα ανακοινωθεί στην IFA
Επόμενο άρθροΗ Samsung έφτιαξε 16TB SSD – Ο μεγαλύτερος στον κόσμο!
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τώρα είμαι 18 ετών, και είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας πληροφορική! Η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία μου είναι οι mobile συσκευές και ειδικότερα αυτές που τρέχουν Android, αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας. Αυτό είναι αρκετά σεβαστό, αρκεί να μην τα επιβάλουμε και στους άλλους... ;)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλά νέα, μπράβο στα παιδιά αλλά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τελικά με τα wp10, γιατί τι να το κάνω αν έχω τις android εφαρμογές μου αλλά το λειτουργικό είναι μάπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ