Η Microsoft, σε μια προσπάθεια να μειώσει την πειρατεία στο λειτουργικό της σύστημα, προσφέρει τη δυνατότητα αναβάθμισης των Windows 7, 8, ή 8.1 στα Windows 10 ή 11. Αυτή η “προσφορά” ξεκίνησε το 2015, υποτίθεται θα ήταν διαθέσιμη για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά τελικά φτάσαμε στο 2023.

Ωστόσο, όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Η Microsoft θυμήθηκε ότι έχει αφήσει ελεύθερους τους χρήστες των αρχαίων Windows 7 να αναβαθμίζουν δωρεάν στα σύγχρονα Windows 11. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Device Partner Center, πλέον δεν είναι δυνατό οι κάτοχοι ενός κλειδιού Windows 7 ή 8 να κάνουν αναβάθμιση στα Windows 10 ή 11. Ωστόσο, όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα αυθεντικό αντίγραφό ή κλειδί των Windows 10 μπορούν να τα αναβαθμίσουν δωρεάν στα Windows 11.

Δεν ξέρουμε αν η Microsoft θα βγάλει κάποιο patch, πράγμα πολύ πιθανό, αλλά ίσως υπάρχει ένας πλάγιος τρόπος δωρεάν αναβάθμισης. Η αναβάθμιση από Windows 7/8 λειτουργεί κανονικά στα Windows 11 version 22H2, αλλά έχει μπλοκάρει στα version 24H2 που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.

Οπότε, μπορεί κάποιος να περάσει παλιά έκδοση των 11, να τα ενεργοποιήσει με κλειδί των 7 ή 8, και μετά να κάνει τις ενημερώσεις των Win 11 κανονικά. Το δοκιμάσαμε σε VM και δούλεψε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.