Αστρονόμοι ανακάλυψαν μια σειρά από σμήνη τεράστιων Γαλαξιών, με το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα αυτών των 662 νέων σμηνών να βρίσκεται περίπου 3 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη και να φέρει την ονομασία Einasto Supercluster, προς τιμή του Εσθονού αστροφυσικού Jaan Einasto, ένας από εκείνους που ανακάλυψαν τη μεγάλη κλίμακα της δομής του σύμπαντος.

Συγκλονίζει ως προς το τεράστιο μέγεθος και τη μάζα του, περιέχοντας την ίδια μάζα με περίπoυ τετράκις δισεκατομμύρια ήλιους. Για να κατανοήσουμε το μέγεθός του αρκεί να αναφέρουμε ότι θα χρειαζόταν στη πραγματικότητα ένα σήμα φωτός 360 εκατομμύρια χρόνια για να ταξιδέψει από τη μια πλευρά στην άλλη. Τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα πως συνενώνονται αυτοί οι Γαλαξίες και να απαντήσουν σε κάποια ερωτήματα σχετικά με τη σκοτεινή ύλη και τη σκοτεινή ενέργεια .

Ένα απλό λάθος στην συντήρηση δορυφόρου κόστισε $135 εκατομμύρια σε ζημιές

Οι ερευνητές κατάφεραν να προσδιορίσουν ότι η τυπική μάζα ενός υπερσμήνους είναι 6 τετράκις εκατομμύρια ηλιακές μάζες, ενώ το τυπικό μέγεθος ενός υπερσμήνους είναι περίπου 200 εκατομμύρια έτη φωτός σε διάμετρο. Το μέσο υπερσμήνος γαλαξιών είναι περίπου 2.000 φορές μεγαλύτερο από τον Γαλαξία μας.

Όσον αφορά τη μάζα, αν ο ήλιος είχε την ίδια μάζα με μια μπάλα του γκόλφ, ένα από αυτά τα υπερσμήνη θα είχε μάζα ίδια με το Everest. Κατά την εξερεύνηση των ιδιοτήτων αυτών των υπερσμήνων, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα σμήνη των γαλαξιών μέσα στα υπερσμήνη είναι βαρύτερα από αυτά που βρίσκονται έξω από τα υπερσμήνη. Αυτό δείχνει ότι οι γαλαξίες στα υπερσμήνη αναπτύσσονται και εξελίσσονται διαφορετικά από γαλαξίες εκτός τέτοιου περιβάλλοντος. Παρά όμως αυτή την απίστευτη μάζα των Γαλαξιών, οι μεμονωμένοι γαλαξίες είναι λιγότερο πυκνοί σε σχέση με άλλους γαλαξίες, εξαιτίας του γεγονός ότι η μάζα διασκορπίζεται σε τεράστιες κλίμακες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.