Γνωστή για την καινοτόμο τεχνολογία στις κάμερες smartphone, πλέον, η Xiaomi εισέρχεται σε νέα επικράτεια υποστηρίζοντας τη δημιουργία ενός προηγμένου προτύπου εικόνας High Dynamic Range (HDR) που εγκρίθηκε πρόσφατα εγκεκριμένο από την World Ultra-HD Video Industry Alliance (UWA Alliance).

Το έργο με τίτλο “High Dynamic Range (HDR) Still Images Part 2: Single-Layer Format” πρόκειται να φέρει επανάσταση στην απεικόνιση HDR. Η Xiaomi βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της πρωτοβουλίας, συνεργαζόμενη με αξιότιμους συνεργάτες όπως το China Electronics Technology Standardization Institute, η Huawei, η Tencent, η OPPO και η Honor.

Το έργο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2024, και στοχεύει στη δημιουργία μιας τυποποιημένης προσέγγισης για το χειρισμό εικόνων HDR. Θα ορίσει πρωτόκολλα για δύο μορφές ακίνητης εικόνας HDR: μονής στρώσης και διπλής στρώσης. Αν και η μορφή διπλού επιπέδου ενσωματώνει το HDR με το τυπικό δυναμικό εύρος (SDR), η μορφή ενός επιπέδου εστιάζει αποκλειστικά στο HDR.

Η μορφή HDR ενός επιπέδου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως βελτιωμένη επεξεργασία εικόνας χωρίς την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετου περιεχομένου SDR, βελτιωμένη απόδοση επεξεργασίας και βελτιωμένη απόδοση συμπίεσης, που οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης και εύρους ζώνης μετάδοσης. Επιπλέον, επιτρέπει την επιλεκτική αφαίρεση προσωπικών πληροφοριών κατά τη διανομή εικόνων HDR.

Μόλις οριστικοποιηθεί, το νέο πρότυπο θα περιλαμβάνει διάφορες πτυχές της διανομής εικόνας HDR σε ένα επίπεδο, διασφαλίζοντας μια απρόσκοπτη εμπειρία για παραγωγούς, συντάκτες, διανομείς και θεατές. Με τη Xiaomi να ηγείται, και εταιρείες όπως η Huawei να συμμετέχουν, το μέλλον της απεικόνισης HDR φαίνεται πολλά υποσχόμενο και τεχνολογικά προηγμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.