Ζούμε σε μία εποχή που η παραπληροφόρηση έχει περάσει σε νέα επίπεδα. Οπότε, το ερώτημα είναι: πώς μπορεί κανείς να ξέρει τι να εμπιστευτεί στο διαδίκτυο; Ακόμα και αν η εικόνα που βλέπουμε δεν έχει υποστεί αλλοίωση στο Photoshop, μπορεί να είναι δύσκολο να μάθουμε από πού προέρχεται, αν είναι αυθεντική, και τα λοιπά. Ειδικά τώρα που οι AI έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, και όχι μόνο. Η Google παρουσιάζει μια αναβάθμιση του Fact Check Explorer που προσθέτει αναζήτηση εικόνων.

Ο FCE υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια και επιτρέπει στους χρήστες να επαληθεύουν ψευδείς ισχυρισμούς από το διαδίκτυο. Όμως, μέχρι στιγμής, βοηθούσε στον έλεγχο πληροφοριών που προέρχονται από κείμενο. Τώρα, ο κολοσσός της αναζήτησης προσκαλεί την παγκόσμια κοινότητα να δοκιμάσει τη beta έκδοση μιας νέας λειτουργίας αναζήτησης εικόνων – όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει αίτηση εδώ.

Fact Check Explorer Παραπληροφόρηση

Το εργαλείο Fact Check Explorer της Google επιτρέπει στους εγκεκριμένους χρήστες να ανεβάζουν μια εικόνα ή να παρέχουν έναν σύνδεσμο προς αυτή. Έπειτα, καθορίζει αν η εικόνα έχει εμφανιστεί σε οποιονδήποτε έλεγχο στο παρελθόν. Μέσω της αναζήτησης μπορεί κανείς να δει πού εμφανίζεται η εικόνα στο διαδίκτυο και πώς έχει συσχετιστεί με διαφορετικούς ιστότοπους με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, μπορείτε να αποφύγετε την παραπληροφόρηση από μη γνήσιες εικόνες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.