Οι ad blocker έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους, όπως κάθε τι άλλο σε αυτήν τη ζωή, αυτόν τον πλανήτη, αυτό στο σύμπαν, και πάει λέγοντας. Μπορεί να καταφέρνεις να βλέπεις βίντεο στο YouTube χωρίς διαφημίσεις, αλλά αυτό επηρεάζει πολύ τα έσοδα της πλατφόρμας και των δημιουργών. Γι’ αυτό, η Google αποφάσισε να δράσει και αυτή τη φορά θα λάβει πολύ σοβαρά μέτρα.

Έγινε γνωστό ότι η Google δοκιμάζει το μπλοκάρισμα της αναπαραγωγής βίντεο από άτομα που χρησιμοποιούν ad blocker. Χρήστης ανέφερε ένα pop-up μενού που ενημερώνει τον χρήστη ότι θα μπλοκάρει τον video player μετά από τρία βίντεο. Οπότε, μπορείς ίσως να δεις βίντεο, αλλά με μέτρο.

Πολλά μέσα επικοινώνησαν με τη Google ζητώντας κάποια σχετική δήλωση. Τελικά, η εταιρεία ανταποκρίθηκε και επιβεβαίωσε τα “άσχημα νέα”. Για παράδειγμα, ένας εκπρόσωπος της είπε στο The Verge ότι οι ad blocker παραβιάζουν τους όρους χρήσης του YouTube. Συμπλήρωσε ότι το μπλοκάρισμα των βίντεο θα βοηθήσει τους χρήστες που χρησιμοποιούν τέτοια εργαλεία να βλέπουν διαφημίσεις ή να δοκιμάσουν το Premium για μία “ad free εμπειρία”.

Αν και λίγο αλλαγμένη, η απάντηση που έλαβε το Android Authority λέει το ίδιο. Το YouTube δοκιμάζει έναν τρόπο να πιέσει τους χρήστες να προσθέτουν την πλατφόρμα στις εξαιρέσεις του ad blocker ή να δοκιμάσουν το Premium. Επίσης, η απάντηση που έλαβε το AA λέει ότι ο εντοπισμός αυτών των εργαλείων δεν είναι κάτι νέο, πολλοί publishers ζητούν από τους θεατές να τα απενεργοποιήσουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.