Οι αστροναύτες του Artemis 3 θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα πατήσουν το πόδι τους στη Σελήνη, εδώ και 50 χρόνια. Αυτό θα ξεκλειδώσει μια νέα εποχή στην εξερεύνηση της Σελήνης, ενώ θα φέρει και νέες δυνατότητες. Για αυτό τον σκοπό η NASA επέλεξε τα κατάλληλα εργαλεία για χρήση για το kit των αστροναυτών, που είναι σχεδιασμένα για μια μακροχρόνια παρουσία του ανθρώπου στην Σελήνη.

Έτσι λοιπόν, η NASA αποκάλυψε τα πρώτα επιστημονικά όργανα που θα συσκευάσουν οι αστροναύτες στις αποσκευές τους, τα οποία θα αναπτύξουν στον σεληνιακό νότιο πόλο. Τα τρία εργαλεία που επέλεξαν για την αποστολή Artemis 3, χρειάζονται την ανθρώπινη παρέμβαση για την εγκατάστασή τους.

Οι αστροναύτες του Artemis 3 θα είναι οι πρώτοι που προσσεληνώνονται από την εποχή του Apollo και τα εργαλεία τους αντιπροσωπεύουν την τεχνολογική πρόοδο των τελευταίων 52 ετών.

 «Με αυτά τα καινοτόμα όργανα τοποθετημένα στην επιφάνεια της Σελήνης, ξεκινάμε ένα μετασχηματιστικό ταξίδι που θα δώσει ώθηση στην ικανότητα να διεξάγουμε συνεργασία ανθρώπου-μηχανής – έναν εντελώς νέο τρόπο επιστήμης», δήλωσε η αναπληρώτρια διαχειριστής της NASA, Pam Melroy. δήλωση. «Αυτά τα τρία ανεπτυγμένα όργανα επιλέχθηκαν για να ξεκινήσουν επιστημονικές έρευνες που θα απευθύνονται σε βασικούς επιστημονικούς στόχους από τη Σελήνη μέχρι τον Άρη».

Μεταξύ των εργαλείων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, είναι και ο Σεληνιακός Σταθμός Παρακολούθησης Περιβάλλοντος (LEMS), ο οποίος σύμφωνα με την NASA, είναι μια “συμπαγής αυτόνομη σουίτα σεισμόμετρου που έχει σχεδιαστεί για να πραγματοποιεί συνεχή, μακροχρόνια παρακολούθηση του σεισμικού περιβάλλοντος”. Με άλλα λόγια είναι ένα gadget για να μπορούν οι αστροναύτες να μυρίζονται τους σεισμούς στη Σελήνη. Το όργανο θα στέλνει δεδομένα από την κίνηση του εδάφους, ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα την δομή του σεληνιακού φλοιού και του μανδύα.

NASA Kit αστροναυτών

Ένα πείραμα που ονομάζεται Lunar Effects on Agricultural Flora (LEAF) θα μελετήσει τις δυνατότητες καλλιέργειας καλλιεργειών στη Σελήνη για να βοηθήσει με τη διατροφή των αστροναυτών και την υποστήριξη της ζωής. Το LEAF αντιπροσωπεύει το πρώτο πείραμα της NASA για την παρατήρηση της φωτοσύνθεσης των φυτών, την ανάπτυξη και τις αντιδράσεις στο stress στην χαμηλή βαρύτητα και στην διαστημική ακτινοβολία. Η Κίνα έκανε κάτι παρόμοιο το 2019, όταν το πείραμά της σε μινιατούρα βιόσφαιρας φύτρωσε έναν μόνο σπόρο βαμβακιού ενώ βρισκόταν στη σεληνιακή επιφάνεια.

Τέλος, υπάρχει ο σεληνιακός διηλεκτρικός αναλυτής (LDA), που θα μετρήσει την ικανότητα του σεληνιακού ρεγόλιθου, να μεταφέρει ένα ηλεκτρικό πεδίο. Θα αναζητήσει έτσι πιθανά σημάδια πάγου. Από τον πάγο μπορούμε να πάρουμε νερό, που είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση της ζωής κατά την διάρκεια μακροπρόθεσμων αποστολών. Το νερό μπορεί επίσης να διασπαστεί σε υδρογόνο και οξυγόνο, ώστε να κατασκευαστούν καύσιμα στο φεγγάρι.

Γιατί η NASA θα εκτοξεύσει τρεις πυραύλους κατά την ηλιακή έκλειψη;

«Αυτά τα τρία επιστημονικά όργανα θα είναι η πρώτη μας ευκαιρία μετά το Apollo να αξιοποιήσουμε τις μοναδικές ικανότητες των ανθρώπων εξερευνητών για τη διεξαγωγή μετασχηματιστικής επιστήμης της Σελήνης», δήλωσε ο Joel Kearns, αναπληρωτής συνεργάτης για την εξερεύνηση στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA. «Αυτά τα ωφέλιμα φορτία σηματοδοτούν τα πρώτα μας βήματα προς την εφαρμογή των συστάσεων για την επιστήμη υψηλής προτεραιότητας που περιγράφονται στην έκθεση της Ομάδας Επιστημονικού Ορισμού Artemis III».

Το Artemis 3 θα προσεδαφιστεί στον νότιο πόλο της Σελήνης, μια περιοχή που δεν έχει εξερευνηθεί ακόμα από ανθρώπους και περιέχει περιοχές με μόνιμη σκιά. Σε αυτές τις περιοχές λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, μπορεί να υπάρχουν θύλακες παγωμένου νερού, κάτω από την επιφάνεια. Εκτός από τη δυνατότητα εύρεσης πολύτιμων σεληνιακών πόρων στο νότιο πόλο, αποτελεί επίσης μια μοναδική ευκαιρία να αποκαλυφθεί η ιστορία προέλευσης του φυσικού δορυφόρου της Γης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.