Η Apple διέθεσε ενημέρωση λογισμικού iOS 5.1.1 με την οποία, οι χρήστες iPhone, iPod touch και iPad προστατεύονται από προσπάθειες πλαστογράφησης δικτυακών τόπων, την απρόσμενη διακοπή της εκτέλεσης μικροεφαρμογών ή την αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα.

Όλες οι λεπτομέρειες για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια δημοσιεύονται στην διεύθυνση http://support.apple.com/kb/HT5278

Εκτός όμως από τα θέματα παραβίασης της ασφάλειας, το software update iOS 5.1.1 φέρνει βελτιώσεις που αφορούν στην αξιοποίηση της κάμερας από την οθόνη κλειδώματος, και συγκεκριμένα της δυνατότητας χρήσης του HDR (με το HDR γίνεται λήψη με δυναμικό εύρος ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη αντίθεση των χρωμάτων από τις φωτεινές προς τις σκοτεινές περιοχές).

Επίσης, αντιμετωπίζεται bug το οποίο μπορούσε να αποτρέψει την επιτυχημένη εναλλαγή μεταξύ δικτύων 2G και 3G στο νέο iPad (iPad 3).

Με την ενημέρωση της 7ης Μάη, η Apple διορθώνει bug που σε κάποιες περιπτώσεις επηρέαζε την απρόσκοπτη ασύρματη μετάδοση βίντεο από τις συσκευές της με το AirPlay. Επίσης, βελτιώνει τον συγχρονισμό των διευθύνσεων που έχει εντάξει ο χρήστης στα bookmark του στον Safari με την Reading List (H Λίστα Ανάγνωσης είναι μια λειτουργία που προστέθηκε στον browser Safari στα μέσα του 2011. Ο χρήστης μπορεί να αποδίδει ετικέτες στις ιστοσελίδες που αποθηκεύει για να τις διαβάσει αργότερα και οι σημειώσεις αυτές συγχρονίζονται αυτόματα μεταξύ Safari σε desktop και φορητής συσκευής μέσω iCloud).

Τέλος, η Apple δηλώνει ότι το iOS 5.1.1 διορθώνει την εσφαλμένη εμφάνιση ειδοποίησης (Alert) μετά την αγορά υπηρεσιών (“Unable to purchase”, σύμφωνα με την οποία η αγορά δεν είχε επιτευχθεί).

Η ενημέρωση iOS 5.1.1 αφορά χρήστες με iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 2, iPad, iPod touch τέταρτης γενιάς, iPod touch τρίτης γενιάς

via: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.