Στο internet κυκλοφορεί έντονα η συζήτηση ότι δεν υπάρχουν φωτογραφίες του Neil Armstrong από το ιστορικό του ταξίδι στη Σελήνη το 1969. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν φωτογραφίες επειδή θεωρούν πως η προσελήνωση ήταν fake και πως ποτέ δεν φθάσαμε στη Σελήνη.

Και όμως υπάρχουν δυο φωτογραφίες που δείχνουν τον Armstrong στο φεγγάρι και λήφθηκαν από τον συνάδελφό του Buzz Aldring, αλλά και πλήθος video. Σε μια χαρακτηριστική φωτογραφία, παρουσιάζεται με τον καλύτερο τρόπο ο πρώτος άνθρωπος στη Σελήνη, ενώ έβγαλε και μια τον ευαυτό του

Ο λόγος ωστόσο που δεν υπάρχει αρκετό υλικό είναι απλός. Οι άνθρωποι εκείνης της εποχής δεν ζούσαν σε έναν κόσμο στον οποίο κυριαρχούσαν τα social media και δεν υπήρχε το mentallity, pics or it didn’t happen.

Όπως εξηγούν πλήθος άρθρων του διαδικτύου, ο κόσμος δεν είχε ένα κινητό στο χέρι να βγάζει μια φωτογραφία, δεν θεωρούνταν σημαντικό η λήψη φωτογραφιών, ούτε πίστευαν ότι ο κόσμος θα είναι δύσπιστος τόσο πολύ για να προσπαθήσουν να αποδείξουν κάτι. Και φυσικά, υπήρχε ελάχιστος χρόνος να κάνουν κάτι διαφορετικό από το προβλεπόμενο.

Εδώ ο Aldrin βγάζει φωτογραφία τον Armstrong κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 11. Δείτε στο κράνος του την αντανάκλασή του. 

Φωτογραφία του Neil Armstrong με την Αμερικανική σημαία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Λοιπόν…
  Αν ένας έξυπνος ανθρωπος που να ξερει φυσική-οπτική θα διακρίνει στην φωτογραφία τα εξης:
  1. Η σημαία έχει αντίθετη σκιά από του αστροναύτη!!!!
  2 οι σκιές της σεληνακατου του αστροναύτη και της σημαίας (που ειπαμε εχει αντιθετη φορά…)
  ΔΕΝ είναι παράλληλες μεταξύ τους….
  Αυτό σημαίνει ότι η εστία της πηγής (των πηγων…) του φωτός είναι κοντά!!!! Και όχι σε μεγάλη απόσταση (ηλιος)
  3 ο σβέρκος του αστροναύτη είναι σε φως!!!! Γιατί τον φωτίζουν 2 πηγές μια μπροστά του από μικρό ύψος και μια από πλάγια αριστερά και 4-5 μέτρα ψηλά!!!
  Αν παρατηρησουμε τις σκιάσεις και τις φωτεινές ακμές στα αποτυπώματα των παπουτσιών τους που έχουν πολλές κατευθύνσεις θα δούμε ότι εξηγούνται ΓΙΑΤΙ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ απο πολλές πηγές φωτός!!!! ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΈΣΣΕΡΙΣ!!!!!! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!!!!
  ΠΟΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΑΠΟ 20-30 ΕΩΣ -150 ΜΕΤΑΞΥ ΓΗΣ -ΣΕΛΗΝΗΣ??????
  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΜΕΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΦΑΝΔΡΑ….. ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ ΟΜΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΦΩΤΟ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ
  ΟΙ ΖΩΝΕΣ van Allen ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΨΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ….
  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΜΟΥΣ …
  ΠΩΣ ΠΧ ΚΑΝΑΝ ΚΩΛΙΕΣ ΑΝΕΜΕΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΜΕ ΒΑΡΥΤΗΤΑ 6ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ… ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΚΩΛΙΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΕΙΩΝΑΝ…Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ…
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ??????
  Paramount studio Nevada USA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.