Δίχτυα σε ελληνικές και ξένες τράπεζες για συναλλαγές Ελλήνων φορολογουμένων, ηλεκτρονικά μπλόκα στη φοροδιαφυγή που συντελείται με την απόκρυψη εισοδημάτων, αδήλωτων ακινήτων και άλλες δραστηριότητες επιχειρεί να βάλει η ΑΑΔΕ, με την υλοποίηση εντός του έτους 90 έργων και δράσεων.

Πρόκειται για 73 έργα και 17 δράσεις που υλοποιούνται από τις αρχές του 2024 μέχρι και τον Δεκέμβριο, οι οποίες ενσωματώνονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το τρέχον έτος και σκοπό έχουν να αλλάξουν ριζικά την εκόνα της εφορίας, καθώς και τη διαδικασία διεξαγωγής όλων των φορολογικών ελέγχων.

Όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, στόχος είναι η εντατικοποίηση των φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων σε συνδυασμό με την ευρεία χρήση ψηφιακών εργαλείων και την υλοποίηση εμβληματικών έργων. Η διασύνδεση POS -Ταμειακών, το ψηφιακό δελτίο αποστολής, η πιλοτική εφαρμογή του ψηφιακού πελατολογίου, το νέο πληροφοριακό σύστημα ελέγχου προσαύξησης περιουσίας (BANCAPP), η υποχρεωτικότητα του myDATA, το ΕΛΕΓΧΟΣlive, το σύστημα αξιοποίησης δεδομένων εισροών-εκροών στα καύσιμα και το πληροφοριακό σύστημα Κέντρου λήψης σημάτων, που θα αξιοποιείται από την Αίθουσα Επιχειρήσεων θα συμβάλλουν στην περιστολή της φοροδιαφυγής και συνεπώς στη μείωση του φορολογικού κενού και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Σε ότι αφορά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η φορολογική αρχή τονίζει ότι θα προχωρήσει στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του ελεγκτικού πλαισίου το οποίο περιλαμβάνει τις ακόλουθς δράσεις:

 • Την ίδρυση κέντρου ειδικών δυνάμεων φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων και ερευνών. Αυτή η ειδικά σχεδιασμένη δομή θα χρησιμεύσει ως κεντρικός κόμβος συντονισμού, ενισχύοντας τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα μεταξύ των εξειδικευμένων ελεγκτικών δυνάμεων, επεμβαίνοντας στοχευμένα σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο.
 • Τη δημιουργία μονάδας μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων, που θα διαθέτει καινοτόμα εργαλεία όπως ανάλυση μεγάλων δεδομένων, συγκριτική αξιολόγηση, διαδικτυακές έρευνες και έλεγχοι ψηφιακών συστημάτων τιμολόγησης.
 • Τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων ελέγχου μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης της εφαρμογής ΕΛΕΓΧΟΣlive μέσω tablet, στοχεύοντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των επιτόπιων ελέγχων.
 • Την ενεργοποίηση συστήματος Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας (BANCAPP -Bank Account Nexus Crosscheck Application).
 • Την αξιοποίηση διαφοράς POS – eSend / myDATA για τη χρήση 2023 στο πλαίσιο διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων διαπίστωσης της εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων.
 • Το μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ).
 • Τη διασύνδεση της βάσης δεδομένων ακινήτων της ΑΑΔΕ με το Κτηματολόγιο.
 • Τον έλεγχο των συναλλαγών Ελλήνων μέσω ξένων τραπεζών, με την λήψη στοιχείων από τους φορείς άλλων κρατών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Όποιος έχει μαύρο χρήμα μπορεί να το μετατρέψει σε κρυπτονομίσματα και να τα διαχειρίζεται ο ίδιος στο ψηφιακό του πορτοφόλι.

  Μεταφέρονται σε λίγα λεπτά οπουδήποτε, περνάνε σύνορα και κάποια από αυτά δεν ανιχνεύονται με τίποτα.

  Αυτοί που έχουν πολλά μαύρα σίγουρα έχουν αυτόν και άλλους τρόπους να συνεχίσουν να έχουν πολλά μαύρα! Λίγους κακομοίρηδες θα πιάσουν πάλι και θα τους εξοντώσουν παραδειγματικά. Τα μεγάλα ψάρια δεν έχουν τέτοια προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.