Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται, η πίεση στο περιβάλλον κλιμακώνεται, ιδιαίτερα στην παραγωγή τροφίμων, ιδίως στην κτηνοτροφία. Σε απάντηση, Κορεάτες επιστήμονες πρωτοστάτησαν δημιουργώντας εργαστηριακά καλλιεργημένο κρέας ενσωματωμένο σε κόκκους ρυζιού.

Με επικεφαλής τον βιομοριακό μηχανικό Sohyeon Park του Πανεπιστημίου Yonsei, η ερευνητική ομάδα παρουσίασε μια νέα υβριδική τροφή, που περιλαμβάνει βόειο λίπος και μυϊκά κύτταρα που αναπτύσσονται σε κόκκους ρυζιού. Αυτή η καινοτόμος δημιουργία, που μοιάζει με μια περίεργη συγχώνευση κιμά και ρυζιού, διαθέτει πλούσιο θρεπτικό περιεχόμενο, προσφέροντας μια πιθανή λύση για την ανακούφιση των πιέσεων στους πόρους των τροφίμων.

Κρέας Ρύζι

Η διαδικασία συνεπάγεται την επικάλυψη κόκκων ρυζιού με ζελατίνη ψαριών και ένζυμα κατάλληλα για τρόφιμα για τη διευκόλυνση της προσκόλλησης και της ανάπτυξης των κυττάρων. Στη συνέχεια, τα βλαστοκύτταρα των μυών και του λίπους αγελάδας σπέρνονται σε αυτούς τους κόκκους, καλλιεργούνται για 9 έως 11 ημέρες, με αποτέλεσμα υβριδικό ρύζι με αυξημένη σφριγηλότητα και ευθραυστότητα, παράλληλα με σημαντική ώθηση στην περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίπος – 8% περισσότερη πρωτεΐνη και 7% περισσότερο λίπος από το ακατέργαστο ρύζι.

Είναι σημαντικό ότι αυτή η μέθοδος για να παράγει κανείς κρέας μέσα σε ρύζι αποδίδει σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα σε σύγκριση με την παραδοσιακή παραγωγή βοείου κρέατος, καθιστώντας την μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση. Επιπλέον, το κόστος για τους καταναλωτές εκτιμάται ότι είναι ένα κλάσμα αυτού του βοείου κρέατος.

Κρέας Ρύζι

Πέρα από τα θρεπτικά και περιβαλλοντικά οφέλη του, το υβριδικό κρέας / ρύζι προσφέρει συναρπαστικές γαστρονομικές δυνατότητες, εισάγοντας μοναδικά γευστικά προφίλ που προέρχονται από μύες και λίπος βοείου κρέατος.

Όσον αφορά το μέλλον, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη διύλιση των διαδικασιών παραγωγής για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της επεκτασιμότητας, με πιθανές εφαρμογές που κυμαίνονται από την αντιμετώπιση της σπανιότητας τροφίμων και την τροφοδοσία, έως τη κάλυψη της τροφής του στρατού και τα διαστημικά τρόφιμα. Καθώς η έρευνα προχωρά, αυτή η καινοτόμος προσέγγιση υπόσχεται επανάσταση στην παγκόσμια παραγωγή και βιωσιμότητα τροφίμων.

Η Ρωσία ανακοίνωσε εμβόλιο κατά του καρκίνου!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.