Η Dell έστειλε πρόσφατα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πελάτες της, ενημερώνοντάς τους για μια πιθανή παραβίαση δεδομένων που μπορεί να έχει προκαλέσει διαρροή προσωπικών πληροφοριών. Η εταιρεία συμβούλευσε τους πελάτες να αλλάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή και την περιουσία τους.

Σε δελτίο τύπου, η Dell υποβάθμισε τις επιπτώσεις της παραβίασης, δηλώνοντας ότι διερευνά το περιστατικό και ότι η βάση δεδομένων που διέρρευσε μπορεί να αφορά αρχεία αγορών. Ωστόσο, διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι δεν θα υπάρξει σημαντικός αντίκτυπος κινδύνου για αυτούς.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Dell, οι χάκερ ισχυρίζονται ότι έχουν κλέψει πληροφορίες για περίπου 49 εκατομμύρια πελάτες. Αυτές περιλαμβάνουν ονόματα, φυσικές διευθύνσεις, λεπτομέρειες σχετικά με τα προϊόντα που έχουν αγοραστεί από την Dell και πληροφορίες παραγγελίας, όπως ετικέτες υπηρεσιών, περιγραφές, ημερομηνίες αγοράς και λεπτομέρειες εγγύησης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι οικονομικές πληροφορίες ή οι πληροφορίες πληρωμής, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι αριθμοί τηλεφώνου δεν τέθηκαν σε κίνδυνο. Η Dell συνεργάζεται επί του παρόντος με τις διωκτικές αρχές και ειδικούς εγκληματολόγους για την περαιτέρω διερεύνηση της παραβίασης.

Εάν είστε πελάτης της Dell που ενδέχεται να έχει επηρεαστεί από αυτή την παραβίαση δεδομένων, συνιστάται να αλλάξετε τα προσωπικά σας στοιχεία αμέσως για να διασφαλίσετε το απόρρητο και την περιουσία σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.