Η Huawei αναστατώνει πραγματικά τα πράγματα στον κόσμο της τεχνολογίας με το νέο λειτουργικό της σύστημα, HarmonyOS NEXT. Αυτό το νέο λογισμικό είναι ένα μεγάλο βήμα μακριά από το σύστημα Android της Google και η Huawei δεν κάνει πίσω στις προσπάθειές της να το μετατρέψει σε τεράστια επιτυχία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Nikkei Asia, η Huawei θα αποχαιρετήσει εντελώς το λειτουργικό σύστημα Android της Google φέτος. Τα πρώτα smartphones που θα εξοπλιστούν με το HarmonyOS NEXT θα είναι τα Huawei Mate 70 Series. Αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα υπόσχεται βελτιωμένη αποδοτικότητα μνήμης και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή, αλλά η πραγματική δοκιμασία θα είναι στη διαθεσιμότητα των εφαρμογών.

Επί του παρόντος, το HarmonyOS NEXT έχει πάνω από 4.000 διαθέσιμες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών app. Ωστόσο, η Huawei έχει μεγάλα σχέδια να επεκτείνει αυτή τη βιβλιοθήκη ακόμη περισσότερο, στοχεύοντας σε 5.000 εφαρμογές μέσα στο έτος και φτάνοντας τελικά τις 500.000 εφαρμογές. Η επιτυχία της περσινής σειράς Mate 60 ενθάρρυνε τις κινεζικές εταιρείες και επιχειρήσεις να αναπτύξουν εφαρμογές και για το λειτουργικό του τεχνολογικού κολοσσού.

Με το πρόσφατο λανσάρισμα της σειράς Nova 12 και το ντεμπούτο της σειράς Huawei Pura 70, οι καταναλωτές δείχνουν ήδη μεγάλη αγάπη για αυτές τις συσκευές. Υπάρχουν προβλέψεις ότι η Huawei θα πουλήσει 10 εκατομμύρια συσκευές Pura 70 μόνο φέτος. Φαίνεται ότι το HarmonyOS NEXT είναι σε καλό δρόμο για να γίνει ένας σημαντικός ανταγωνιστής των συστημάτων iOS της Apple και Android της Google.

Ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Huawei καθώς πλοηγείται σε αυτό το νέο έδαφος. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βγει στην κορυφή της αγοράς smartphone για άλλη μια φορά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χωρίς εφαρμογές….. δύσκολα. Μπορεί όμως να έχει και τα δύο ως που να ωριμάσει το next.
    Στο p40 pro που έχω Harmony os, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να βάλω το next, γιατί πέρα από εργαλείο δουλειάς δουλεύω πολύ το desktop mode και χρειάζομαι εφαρμογές.
    Στο android θα βρεις ότι μπορείς να φανταστείς από εφαρμογές και για να γίνει αυτό πέρασαν χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.