Η Apple θέλει να ενισχύσει τη φωτογραφική λειτουργία των mobile συσκευών της, κατοχυρώνοντας μία ευρεσιτεχνία για την υιοθέτηση ενός συστήματος εστίασης με την αφή σε πολλαπλά σημεία.

Το multi-point touch focus σύστημα  έχει ήδη κατατεθεί στο αμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και θα χρησιμοποιεί το δικό του επεξεργαστή εικόνας.

Ο χρήστης θα χρησιμοποιεί την οθόνη αφής προκειμένου να επιλέξει δύο περιοχές ενδιαφέροντος προτού να γίνει η λήψη της φωτογραφίας, ενώ μετά αναλαμβάνει ο επεξεργαστής εικόνας ο οποίος φροντίζει να γίνει σωστά η εστίαση στις δύο αυτές περιοχές, επιλέγοντας όλες τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να βγουν σωστά αυτά που επιλέγει ο χρήστης. Στην περίπτωση που μία επιλεγμένη περιοχή είναι πιο κοντά στον φακό από την άλλη, το σύστημα κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά στο focus.

Ο χρήστης θα έχει, επίσης, τη δυνατότητα να επιλέξει ποια από τις δύο περιοχές θεωρεί πιο σημαντική από πλευράς εστίασης, προκειμένου να επέμβει στο τελικό φωτογραφικό αποτέλεσμα. Κανείς μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα έρθουν στο επόμενο iPhone, αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να αργήσει ένα τέτοιο σύστημα να κάνει την εμφάνισή τους σε κάποιο από τα gadgets της Apple. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έρχεται και το Nokia PureView, επομένως το θερμόμετρο του ανταγωνισμού στα camera phones χτυπάει κόκκινες θερμοκρασίες!

 

via

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.