Το επερχόμενο iPad Air 12.9 ιντσών της Apple θα διαθέτει οθόνη LCD όπως το μικρότερο αδελφάκι του, σύμφωνα με τον CEO και αναλυτή της Display Supply Chain Consultants, Ross Young. Σε αντίθεση με ότι δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Young, που είχε πει ότι το μεγαλύτερο iPad Air θα διαθέτει οθόνη mini-LED, όπως το σημερινό iPad Pro του ίδιου μεγέθους.

Το υπάρχον iPad Air των 10.9 ιντσών είναι εξοπλισμένο με ένα τυπικό πάνελ LCD και η μετάβαση στην τεχνολογία mini-LED για το μοντέλο των 12.9 ιντσών θα παρείχε αυξημένη φωτεινότητα για περιεχόμενο HDR, βαθύτερο μαύρο, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, και πολλά άλλα. Αυτά θα ήταν καλά νέα, αν ίσχυαν όσα είπε ο Young, σχετικά με το ότι το iPad Air 12.9 ιντσών θα χρησιμοποιούσε τα εναπομείναντα πάνελ οθόνης mini-LED από το iPad Pro 12.9 ιντσών.

Ωστόσο, τώρα, σε μια ανάρτηση προς τους συνδρομητές του στο Twitter, ο Young είπε ότι αυτό δεν αναμένεται πλέον να συμβεί λόγω του υψηλού κόστους του πάνελ, παρά την επιβεβαίωση από πολλαπλές πηγές της αλυσίδας εφοδιασμού. Ως αποτέλεσμα, και τα δύο μοντέλα Apple iPad Air θα διαθέτουν οθόνες LCD, διαχωρίζοντάς τα σαφώς από τα iPad Pro, που αναμένεται να κάνουν μετάβαση σε OLED.

Ωστόσο, ο Young πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρξει ένα νέο μοντέλο iPad 12.9 ιντσών με οθόνη mini-LED που θα παρουσιαστεί το τέταρτο τρίμηνο του 2024. Η συσκευή θα μπορούσε να είναι ένα high-end iPad Air, ένα low-end iPad Pro, ή κάτι εντελώς διαφορετικό. Τα μοντέλα iPad Air και iPad Pro επόμενης γενιάς αναμένεται να ανακοινωθούν στην εκδήλωση “Let loose” της Apple στις 7 Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.