Στις 14 Φεβρουαρίου 2005, ο  Τσάντ  Χάρλει, ο  Στίβ  Τσέν και  ο Τζέιντ  Kαρίμ έθεσαν  ως στόχο να  «δημιουργήσουν ένα χώρο όπου ο καθένας με μια βιντεοκάμερα και μια σύνδεση στο ίντερνετ  μπορεί να μοιράζεται  μια ιστορία με τον κόσμο”.

Το πρώτο βίντεο από το YouTube είχε τίτλο «Εγώ στο ζωολογικό κήπο» και δείχνει τον Καρίμ  στο Ζοολογικό κυπο του Σαν Ντιάνγκο που ανέβηκε στις  Ήταν uploaded στις 23 Απριλίου 2005 και είναι ακόμα στην ιστοσελίδα.



Επίσημα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2005, μετά από έξι μήνες της δημόσιας (beta testing). Ίδη από τον  Ιούλιο του 2006 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 65.000 νέα βίντεο  ανέβαιναν  κάθε μέρα,  με  περισσότερες από 100 εκατομμύρια επισκέψεις την ημέρα.



Τον Οκτώβριο του 2009, η σελίδα  έσπασε το φράγμα του ενός   δισεκατομμυρίου επισκέψεων λίγους μήνες πριν την εξαγορά της από την Google για  ένα ποσό της τάξης του 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο Τσάντ  Χάρλει, ο οποίος παραμένει διευθύνων σύμβουλος του YouTube, έγραψε blog του την ημέρα της εξαγοράς : «Πριν από τρία χρόνια γεννήθηκε το youtube. Σήμερα με την  εξαγορά της  Google, ο κοινός μας στόχο είναι η  ενημέρωσης του κόσμου (στην περίπτωση μας βίντεο)  αλλά και να καταστεί εύκολα και γρήγορα προσβάσιμο σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε.»

“Είμαι υπερήφανος να πω ότι επισκέπτονται  πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι  την  μέρα το YouTube. Αυτό είναι  πολύ μεγάλη στιγμή στη σύντομη ιστορία μας και το οφείλουμε σε όλους σας. ”

Οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας  έχει  αλλάξει ριζικά από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του. Τον περασμένο Ιανουάριο οι ταινίες που προβλήθηκαν  στο Φεστιβάλ Σαν Ντάνσε  φίλμ και πραγματοποιήθηκε  στο Πάρκ Σίτι   της πολιτείας Γιούτα μπόρεσαν να ενοικιαστούν μέσω της ιστοσελίδας .

Η κίνηση αυτή γίνεται εν μέρη για την προώθηση των ταινιών και εν μέρη για να δείξει και να ενθαρρύνει τα στούντιο παραγωγής στην ενοικίαση ταινιών μέσω της υπηρεσίας, διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητές του, αυξάνοντας ταυτόχρονα βεβαίως και των όγκο των διαφημίσεων που μπορεί να προβάλει.

 

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.