Το Facebook παρουσίασε σήμερα μέσα από το επίσημο blog του το App Center, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών όπου οι χρήστες του θα μπορούν να αναζητούν και να κατεβάζουν εφαρμογές για τη διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Το App Center θα περιλαμβάνει δωρεάν αλλα και επί πληρωμή εφαρμογές, ενώ προς το παρόν βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, με τα δημόσια εγκαίνιά του να αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Οι προγραμματιστές μπορούν να ξεκινήσουν από σήμερα να αναπτύσσουν τις εφαρμογές τους ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν δημοσιευτεί.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα του Facebook θα είναι προσβάσιμο και από φορητές συσκευές που υποστηρίζουν την πλατφόρμα του Android και του iOS, ενώ αν πρόκειται για εφαρμογή που υπάρχει ήδη στην πλατφόρμα ο χρήστης θα οδηγείται αυτόματα στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό κατάστημα (App Store και Google Play). Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι δε θα υπάρχουν λίστες με τις κορυφαίες εφαρμογές όπως γίνεται στα περισσότερα καταστήματα εφαρμογών, αλλά το περιεχόμενο θα εμφανίζεται αυτόματα στους χρήστες ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το App Center είναι βασισμένο στην τεχνολογία του HTML5 και εκτός από λίστες με τις διαθέσιμες εφαρμογές, θα περιλαμβάνει αναλυτική περιγραφή για την κάθε μία από αυτές που φιλοξενεί, βαθμολογία χρηστών η οποία θα αποστέλεται στους προγραμματιστές για περαιτέρω βελτίωση των εφαρμογών τους. Οι προγραμματιστές μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν τις εφαρμογές τους στο App Center, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για όλους όπως αναφέρθηκε και παραπάνω σε λίγες εβδομάδες.

Πηγή: Facebook.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.