Τα διάφορα ρομπότ εξερεύνησης της NASA έχουν φθάσει στον Άρη, στον Κρόνο όπως και πολύ πιο πέρα από πλανήτες, στο διαστρικό διάστημα. Οι μηχανικοί της διαστημικής υπηρεσίας συχνά τα κατευθύνουν να κοιτάξουν πίσω προς το μέρος της Γης

Σχεδόν σε κάθε αποστολή, γυρνάμε και κοιτάμε προς τα πίσω λαμβάνοντας μια φωτογραφία, ανέφερε ο Bill Barry της NASA. Πράγματι στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να πάρεις μια πρώτη ιδέα ίσως από τις πιο μακρινές φωτογραφίες που καταγράφηκαν ποτέ από την ανθρωπότητα. Όταν βλέπουμε τη Γη από άλλους κόσμους, αστέρια ή Γαλαξίες, η Γη απεικονίζεται σαν μια κουκκίδα.

Το Osiris-Rex σκάφος της NASA το οποίο ταξίδεψε στον αστεροειδή Bennu προκειμένου να λάβει δείγματα αυτού, τράβηξε την εν λόγω φωτογραφία στο ταξίδι του προς το βαθύ διάστημα.

Η φωτογραφία που ακολουθεί λήφθηκε από το Spirit Rover, το οποίο εξερεύνησε την επιφάνεια του Άρη για 6 χρόνια. Η φωτογραφία έχει ληφθεί το 2004.

Στο ταξί του προς τον Δία, το σκάφος Juno της NASA περιστράφηκε γύρω από τη Γη σε μια προσπάθεια να επιταχύνει, μια διαδικασία γνωστή ως υποβοήθηση βαρύτητας. Μι κάμερα τους σκάφους κατέγραψε εικόνες του Juno να πλησιάζει τη Γη και το Φεγγάρι από απόσταση 600.000 μιλίων.

To 2013. το Cassini της NASA έλαβε απίστευτες φωτογραφίες των δαχτυλιδιών του Κρόνου  και της Γης στο βάθος.

Πάνω από τρεις δεκαετίες πριν, το διαστημικό σκάφος Voyager 1 της NASA – το οποίο έχει ταξιδέψει βαθύτερα στο διάστημα από οποιαδήποτε άλλη αποστολή – κατέγραψε αυτή την εικόνα από απόσταση 3,8 δισεκατομμυρίων μιλίων. «Ο πλανήτης καταλαμβάνει λιγότερο από ένα pixel στην εικόνα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.